SON DAKİKA

Ordu 52 Haber

ULUGÖL’DEN DÜNYAYA MESAJ

Ordu’da, Cumhuriyet Bayramı’nın 97. Yıldönümü kutlamaları kapsamında Gölköy ilçesinde yer alan Ulugöl’de kano etkinliği düzenlendi.

ULUGÖL’DEN DÜNYAYA MESAJ
Bu haber 02 Kasım 2020 - 3:05 'de eklendi ve kez görüntülendi.

ULUGÖL’DEN DÜNYAYA MESAJ

 

Ordu’da, Cumhuriyet Bayramı’nın 97. Yıldönümü kutlamaları kapsamında Gölköy ilçesinde yer alan Ulugöl’de kano etkinliği düzenlendi. Türk ve Azerbaycan bayrakları ile yapılan kutlamalarda konuşan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, “Türkiye Cumhuriyet’inin kuruluş yıldönümünü kutlarken, iki devlet tek millet anlayışıyla Azerbaycan’ın haklı mücadelesine destek veriyoruz” dedi.

 

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 97. yıldönümü kutlamaları, Ordu’da düzenlenen çeşitli etkinliklerle devam etti. Kutlamalar kapsamında, doğal tabiat parkı olan Gölköy ilçesine bağlı Ulugöl’de, Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Ordu Kano Kulübü’nün organizasyonuyla bir etkinlik düzenlendi. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler ile birlikte, ilçe belediye başkanları ve vatandaşların katıldığı organizasyonda, Türk ve Azerbaycan bayraklarıyla dostluk mesajları verildi.

 

“İKİ DEVLET TEK MİLLETİZ”

 

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Cumhuriyet’in 97. Kuruluş yıldönümünü kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Başkan Güler, “Cumhuriyet’imizin 97. Yıldönümünü Türkiye’nin en güzel noktalarından biri olan Gölköy Ulugöl’de kutluyoruz. Ordu Kano Kulübü ve öğretmenlerimizle birlikte il genelindeki kutlamaların ardından burada da bir etkinlik gerçekleştiriyoruz. Azerbaycan’da da Türk kardeşlerimiz bir mücadele ve kahramanlık örneği veriyorlar. Bizler de bir mesajımız olsun diye bu etkinlikte onlara destek veriyor, Türk ve Azerbaycan bayraklarıyla, iki devlet, tek millet anlayışıyla faaliyet gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.

 

AZERBAYCAN’IN YANINDAYIZ

 

Azerbaycan’ın haklı davasının yanında olduklarını belirten Başkan Güler, “Bakanlığım döneminde Bakü-Tiflis-Ceyhan ve Şahdeniz projelerini gerçekleştirmiştik. Hazar Denizi’nden her gün 1 milyon varil petrol basılıyor ve Bakü-Tiflis üzerinden Ceyhan’a geçiyor. Şahdeniz’de de aynı hattan doğalgaz Avrupa’ya geçiyor. Bu çalışmalarımızı Azerbaycanlı kardeşlerimizle yapmıştık. Ordu’dan yürek dolusu sevgilerimizi Azerbaycanlı kardeşlerimize gönderiyoruz.  Başarılı olmaları için dua ediyoruz. İnşallah kanolarımızla yaptığımız bu etkinliği güzel günlerimizde hep birlikte Hazar Denizi’nde gerçekleştiririz” şeklinde konuştu.

 

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in konuşmalarının ardından, İl Milli Eğitim Müdürü Fatih Vargeloğlu, Altınordu İlçe Milli Eğitim Müdürü Onur Bekyürek, Kumru İlçe Milli Eğitim Müdürü Suat Evin ve öğretmenler, Ordu Kano Kulübü ve Doğada Yaşam Derneği üyeleriyle birlikte 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları ve Azerbaycan’a destek vermek için Ulugöl’de kano sporu yaptılar.

 

Öğretmenler ve kano kulübü üyeleri etkinlik sırasında Türk ve Azerbaycan bayrakları açarak, birlik ve beraberlik mesajı verdiler.

 

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER