SON DAKİKA

Ordu 52 Haber

TEMİZ BİR FATSA İÇİN ELELE

TEMİZ BİR FATSA İÇİN ELELE
Bu haber 30 Ekim 2021 - 22:25 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Fatsa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğü Temiz Bir Fatsa İçin Elele kampanyası başlattı.

Fatsa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Erdem Yuva, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Derya Ateşli ve Zabıta Müdürü Gültekin Volkan yaptıkları esnaf ziyaretinde esnafların çöplerini ve ambalaj atıklarını çöp bırakma saatlerine riayet ederek akşam 19:00- 21:00 saatleri arasında kalın çöp poşetleri kullanarak ağzı bağlı şekilde, konteyner olan bölgelerde ise konteynerlerin dibine, etrafına değil içine bırakmaları konusunda hem sözlü hem de broşürlü uyarılarda bulundu.

“ESNAFLARIMIZ SAAT KURALINA UYMALI”

Fatsa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Erdem Yuva kampanya ile ilgili yaptığı açıklamada, “Esnaflarımız temiz bir Fatsa için, toplum sağlığı için çöplerini saat 19:00 dan sonra kurallara uygun biçimde çıkarmaları gerekiyor. Fatsamızın temizliği için bu durum çok önem arz ediyor. Hafriyat, ağaç dalları, çim, ot, mobilya ve iri hacimli atıkları, atık üreticileri kendi imkanları ile döküm sahasına götürmeleri veya ücreti mukabilinde belediyemizden mini temizlik aracı talep etmeleri gerekiyor. Cezai işlem en son başvurulacak seçeneğimizdir. Bu konuda esnaflarımızı duyarlı olmaya davet ediyoruz.” dedi.

YÜKSEK MİKTARDA BİRİKEN AMBALAJ ATIKLARINI LİSANSLI GERİ DÖNÜŞÜM FİRMASI ALIYOR

Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Derya Ateşli ise  esnafların ambalaj atıklarını yine çöp bırakma saatlerinde çıkarmaları gerektiğini ve yüksek miktarda biriken ambalaj atıkları için ise lisanslı geri dönüşüm firmasını yönlendirmeleri için kendilerini aramaları gerektiğini söyledi.

Esnaflara dağıtılan broşürlerde, esnafın işyerlerini kapattıktan sonra çöplerini çöp poşeti içinde çöp toplama noktalarına bırakmaları şeklinde bilgilere yer veriliyor. Dağıtılan broşürlerde, çöpünü vaktinden önce çıkaran ve uygunsuz yerlere bırakan esnaflar hakkında Kabahatler Kanununa göre cezai işlem uygulanacağı bilgisi de yer alıyor.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER