SON DAKİKA

Ordu 52 Haber

FATSA’DA 98.YIL COŞKUSU

FATSA’DA 98.YIL COŞKUSU
Bu haber 30 Ekim 2021 - 22:25 'de eklendi ve kez görüntülendi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 98.yıl dönümü tüm ülke genelinde olduğu gibi Fatsa ilçesinde de törenle kutlandı. Hava muhalefeti nedeniyle 75.Yıl Kapalı Spor Salonunda düzenlenen programa Fatsa Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran, Fatsa Belediye Başkan Vekili Ruhi Özbay, Cumhuriyet Başsavcısı Özcan Çabukoğlu, Adalet Komisyonu Başkanı Erdem Oğuz Özer, askeri yetkililer, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın kutlama etkinlikleri Kaymakam Ömer Lütfi Yaran ve Fatsa Belediye Başkan Yardımcısı Ruhi Özbay’ın halkın ve öğrencilerin bayramını kutlaması ile başladı. Törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran yaptı.

“CUMHURİYET MİLLETİMİZİN TARİHİNDEKİ EN ÖNEMLİ TABLOLARINDAN BİRİDİR”

Kaymakam Ömer Lütfi Yaran konuşmasında, “Büyük Türk milletinin İstiklal ve İstikbal için vermiş olduğu şanlı ve onurlu mücadelesinin sonucu ilan ettiğimiz ve millet egemenliğine dayanan Cumhuriyetimizin 98. Kuruluş yıldönümü coşkusunu ve heyecanını milletçe hep birlikte yaşıyoruz. Cumhuriyet milletimizin tarihindeki en önemli tablolarından biridir. Cumhuriyet işgali yokluğun yıkılmışlığın ardından yok olmak üzereyken yüce Milletimizin köklerinden aldığı güç ve inançla yeniden filizlenmesinin ulu bir çınar olmasının başlangıcı olmuştur. Cumhuriyet aydınlığı dostluğu kardeşliği birliği beraberliği barışı paylaşmaktır.” Dedi.

ÖNCE RESMİ GEÇİT SONRA GÖSTERİLER

Kaymakam Yaran’ın yaptığı konuşmanın ardından Atatürk Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi bando takımı eşliğinde tüm okulların katılımıyla resmi geçit yapıldı. Resmi geçitten sonra Hatice Bahattin Şener İlkokulu öğrencileri gösterilerini sundu. Daha sonra sırasıyla, Büyükata Ortaokulu “Yaşadım Diyebilmem”, Büyükata Ortaokulu halk oyunları, Ahmet Sırımsı Anadolu Lisesi “Şahlanış oratoryosu” İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü sportif etkinlikler, Büyükata Ortaokulu korosu “Hoş Gelişler Ola” ve “Onuncu Yıl Marşı, Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu halk oyunları gösterileri sahnelendi. Törenin son bölümünde Cumhuriyet Bayramı ile ilgili ortaokul ve ilkokullar arası yapılan resim, şiir, kompozisyon ve zeka oyunları yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri verildi ve ardından program sona erdi.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER