SON DAKİKA

Ordu 52 Haber

MUHTARLARIMIZLA İSTİŞARELİ VE KOORDİNELİ HİZMET EDİYORUZ

MUHTARLARIMIZLA İSTİŞARELİ VE KOORDİNELİ HİZMET EDİYORUZ
Bu haber 30 Ekim 2021 - 22:25 'de eklendi ve kez görüntülendi.

 FATSA BELEDİYE BAŞKANI İBRAHİM ETEM KİBAR: “MUHTARLARIMIZDAN GELEN HER TALEBİ DEĞERLENDİRİYORUZ”

Fatsa’da, ‘19 Ekim Muhtar Günü’ dolayısıyla Atatürk Anıtı önünde düzenlenen çelenk töreninden sonra Belediye Başkanlığı organizesinde yemek programı düzenlendi. Programa Fatsa Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran, Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Adalet Komisyonu Başkanı Erdem Oğuz Özer, AK Parti İlçe Başkanı İsa Yüksel, Ziraat Odası Başkanı Haydar Gürsu, Saadet Partisi İlçe Başkanı İsmail Koçan, İlçe Emniyet Müdürü Sercihan Barutçu, İlçe Jandar Komutanı Jn.Tğm.Yusuf Ünsal, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve muhtarlar katıldı.

” BİZ BİRLİKTEYİZ TÜRKİYE İÇİN GÖREVDEYİZ”

Programın açılış konuşmasını Fatsa Muhtarlar Derneği Başkan Vekili Taylan Şendur gerçekleştirdi. Muhtar Şendur konuşmasında ” Biz Birlikteyiz Türkiye İçin Görevdeyiz” ifadelerine vurgu yaparak, “Bizler her konuda millet iradesiyle devletin şefkat elinin kesiştiği noktayız. Üzerimize her an başka sorumluluklarda gelebilir düşüncesiyle geleceğimize doğru miraslar bırakacak şekilde hareket etmeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle başta ülkemizde görev yapan mahalle ve köy muhtarlarımız olmak üzere tüm muhtarlarımızın ‘’MuhtarIar Günü”nü’’ kutluyorum. Bu anlamlı günün halkımıza görevlerini büyük bir özveriyle yerine getiren tüm muhtarlarımıza hayırlı olmasını diliyor, ebediyete göç etmiş olanlara Yüce Allah’tan rahmet, hayatta kalan diğer görev yapmış muhtarlarımıza da sağlık mutluluk ve başarılarını temenni ediyorum.” dedi.

“MUHTARLIK MÜESSESESİ ÜLKEMİZDE YEREL DEMOKRASİNİN EN ESKİ ÖRNEĞİDİR “

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar ise yaptığı konuşmada, muhtarlık müessesesinin yerel demokrasinin en eski örneğini oluşturduğunu ifade ederek, “Devletimizle milletimizin bütünleşmesinin temel harcı muhtarlarımız, belediye olarak hizmeti ulaştırdığımız mahallerimize gayret ve çabalarıyla büyük emek vermektedir. Bizler, Belediye çalışmalarımızda muhtarlarımız ile sürekli istişare halindeyiz. Muhtarlarımızdan gelen her türlü istek ve talebi değerlendiriyoruz. Toplumda çok önemli işlevleri olan ve biz yerel yönetimlerin temel taşlarından biri olan muhtarlarımıza hizmetlerinden ve gayretlerinden dolayı şükranlarımı sunarım. Birlikte hizmet ettiğimiz Fatsa’mıza, büyük emek ve katkıları olan tüm muhtarlarımızın bu anlamlı gününü kutluyorum.” diye konuştu.

“VATANDAŞLARIMIZIN DEVLETİMİZE İHTİYAÇ DUYDUĞUNDA ÇALACAKLARI İLK KAPININ MUHTARLARIMIZ OLDUĞUNUN BİLİNCİNDEYİZ”

Programda son konuşmayı yapan Fatsa Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran’da vatandaşlarımızın devlete ihtiyaç duyduğunda çalacakları ilk kapının muhtarlar olduğunun bilincinde olduklarını söyleyerek, “Muhtarlarımıza verilen önemin göstergesi olarak; muhtarlık müessesesinin ihtiyaçları, karşılaştıkları sorunlar ve bu sorunlara yönelik çözüm önerileri ile bu müessesenin tarihsel bağlarını koruyarak geleceğe ilişkin vizyonun belirlenmesine yönelik çalışmaların yürütülmesi için 19 Ekim Muhtarlar Günü olarak ilan edilmiştir. Kültürümüzün ve toplumsal hayatımızın en önemli yapı taşı olan, yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eden Muhtarlarımız; devletimizin her noktadaki kurumsal temsilciliğidir. Yönetim anlayışımızda, vatandaşlarımızın devletimize ihtiyaç duyduğunda çalacakları ilk kapının muhtarlarımız olduğu bilinci çok önemli bir yer tutmaktadır. Günümüzde kendini yenileyen kurumların başında gelen muhtarlık en ücra yerleşim yerine bile çağdaş kamu yönetimi anlayışını taşıyarak hem sevinçte hem de hüzünde halkının her zaman yanında ve hizmetindedir.” Şeklinde konuştu.

Programa covid-19 rahatsızlığı nedeniyle katılamayan Fatsa Muhtarlar Derneği Başkanı Naci Kızılkaya ise muhtarlara online olarak bir konuşma yaptı. Program yemeğin ardından sona erdi. Günün anısına tüm muhtarlara Fatsa Belediye Başkanlığı ve Ziraat Odası Başkanlığı tarafından hediyeler taktim edildi.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER