SON DAKİKA

Ordu 52 Haber

Kültür Turizm ve Medya Kurultayı, Ordu’da Yapıldı

Kültür Turizm ve Medya Kurultayı, Ordu’da Yapıldı
Bu haber 08 Mayıs 2018 - 0:29 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Kültür ve Turizm Bakanlığının himayelerinde, Ordu Valiliği’nin desteği ile Anadolu Yayıncılar Derneği tarafından “Ordu Kültür Turizm ve Medya Kurultayı” yapıldı.
Radisson Blue Otel’de gerçekleştirilen “Ordu Kültür Turizm ve Medya Kurultayı”na, Kültür ve Turizm Bakanı Prof.Dr.Numan Kurtulmuş, Vali Seddar Yavuz, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan, ünlü yönetmen Osman Sınav, protokol mensupları, belediye başkanları, Türkiye’nin değişik illerinden gelen yayıncılar ile yerel medya temsilcileri katıldı.
Ordu Kültür Turizm ve Medya Kurultayı’nın açılış programında bir konuşma yapan Kültür ve Turizm Bakanı Prof.Dr.Numan Kurtulmuş, ”Anadolu medyasının gelişmesi, çeşitlenmesi, fikirlerini çok rahat bir şekilde kamuoyuna taşıyabilmesi, aynı zamanda Türkiye’de çok sesliliğin, farklı fikirlerin gündeme gelmesinin de teminatıdır. Sokaktaki vatandaşın aklından, gönlünden geçenlerin bir şekilde yerel medya unsurlarıyla da olsa bilinir hale getirilmesi, kamuoyunun gündemine taşınmasıdır. Bundan dolayı da önemli bir fonksiyon icra ediyorsunuz sizlere çalışmalarınızda başarılar diliyorum” dedi.
Bakan Kurtulmuş, “Bugün, Ordu’da 2 tane önemli etkinliği birden yapıyoruz. Bunlardan birisi MENA Turizm ve Yatırım Zirvesi. MENA, Ortadoğu ve Kuzey Afrika bölgesindeki ülkelerdir. Dünyanın kilit taşı gibi olan bir coğrafyada her türlü zenginliğe, her türlü imkana sahip olan, hepsi dost ve kardeşimiz olan ülkeler ve halklardan müteşekkir bir coğrafya. Fas’tan başlayıp Irak’a kadar uzanan Kuzey Afrika ülkelerini ve Ortadoğu ülkelerinde Körfez ülkelerinin bir kısmını kapsayan bir coğrafya. Tarihi, kültürel, inanç bağlarımız var. Bizi birbirimize yakınlaştıran çok sayıda ortak örfümüz adetimiz geleneğimiz göreneğimiz var. Bu ülkelerin insanlarıyla özellikle turizm alanındaki yatırımcılarla o alandaki müteşebbislerle bir toplantı yapıldı. Karadeniz’in incisi olan bu güzel şehirde turizm potansiyelini birazda uluslararası alana taşımak için böyle güzel iki gün sürecek etkinliği yapıyoruz. İlimize gelen çok sayıda yatırımcı ile Türkiye’deki Turizm sektörünün paydaşları bir araya gelerek işbirliği için görüşmelerde bulunuldu. Buradan son derece faydalı yatırım imkanları ortaya çıkacaktır. Türkiye’ye de çok sayıda bu ülkelerden Misafirlerimiz önümüzdeki yıllarda gelmeye devam edecektir. Ordu ilinin de bu gelişmeden büyük bir şekilde istifade edeceğini ümit ediyoruz” diyerek, konuşmasını tamamladı.

Ordu Kültür Turizm ve Medya Kurultayında bir konuşma yapan Vali Seddar Yavuz, ”Türkiye Cumhuriyeti Devleti son 15 yılda her alanda büyük bir değişim göstermiştir ve bu değişim dönüşüm aslında hepimiz tarafında da kanıksanmıştır. Standartlarımız öylesine yükselmiştir ki, artık değişim ve dönüşümler bile yetersiz ya da daha ‘ne isteyelim’ düşüncesi bile zihnimizde oluşmaya başlamıştır. Bizim gibi Türkiye’nin son 30 yılına hakim olan kamu yöneticileri, yazarlar, siyasetçiler, iş adamları herkes bu değişim ve dönüşümü çok iyi biliyor. Ordu’ya geldiğimizde bu değişim ve dönüşümü zannediyorum hepimiz çok iyi hissettik. Ordu, sadece ekonomik anlamda gelişmiyor, güzelleşmiyor, sosyal kültürel anlamda da önemli bir mesafeyi almış bulunuyor” diye konuştu.
“Kültür ve turizm alanında çok büyük gelişim ve değişim gösterdik” diyen Vali Yavuz, ”2017 yılında 705 bin misafirimize ev sahipliği yaptık. Biz onlara turist demiyoruz. Onlar bizim misafirlerimiz. Bizim kültürümüzde misafir, baş tacıdır. Bu anlayışla, bu şehir, daha fazla miktarda insanı misafir ve mutlu edebilir. Kültür ve Turizm Bakanımızın liderliğinde, Büyükşehir Belediyemiz, Valiliğimiz, tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızla, özel sektör ile bu şehirde turizmin gelişmesi için elimizden gelen gayreti ortaya koyuyoruz. Turizm altyapısı konusunda eksiklerimizi tamamlıyoruz. Ordu’yu, her şeyden önce bir şelaleler şehri olarak tanımlayabiliriz. Eşsiz şelaleleri, türkülere konu olmuş dereleri, uçsuz bucaksız yaylaları ve menderesleriyle her türlü turizm çeşitliliğinin yaşanabileceği, Karadeniz’de bakir, kirlenmemiş bir şehirdir, Ordu. Sayın Bakanımızın talimatlarıyla bir çok alanda imar çalışmaları yapıyoruz. Turizmi planlı bir şekilde büyütmemiz gerekiyor. Betonlaşmadan, başka şehirlerin ya da ülkelerin yaptığı yanlışlara düşmeden, yolumuza devam ediyoruz. Bunun yanında kültürel varlıklarımız, inanç turizmine ilişkin yapabileceklerimiz ve değerlerimiz var. İşte bütün bunları topyekûn değerlendiriyoruz. Ama en önemlisi şu; dünyanın en kaliteli malına sahip olursanız olun, eğer bu mal ve hizmeti vitrine koyamıyorsanız, tanıtamıyorsanız hiçbir anlamı yoktur. Dolayısıyla ister hizmet sektöründe, isterse diğer alanlarda kaliteli hizmet veya mal üretip, bunun en güzel şekilde takdim edilmesi gerekir. Bu anlamda da sizlerin her zaman desteklerini yanımızda hissediyor ve sizlere gerçekten bu anlamda şükranlarımızı arz ediyoruz” şeklinde konuştu.
Vali Seddar Yavuz, konuşmasının son bölümünde, “Dünyadaki küreselleşme ve globalleşme yerel değerleri yerle bir ettiği gerçeğini unutmamalıyız. Maalesef küresel kültür, yerel kültürü yok etmektedir. Buna ilişkin tedbirlerin alınması gerekir. İşte yerel medyanın da en önemi budur. Yerel yönetimlerin ve yerel medyanın ayakta kalabilmesi için, onlara destek verilmesi gerekir. Yerel medya, stratejik bir alandır. Aksi takdirde yerel değerlerin korunamadığı, küresel güç tarafından yok edildiği ve herkesin bir diğerine benzediği bir ortama doğru kaymaya başlarız. Yerel medyayı daha fazla güçlendirmeliyiz. Eğer yerel medyayı güçlendirebilirsek, kendimizi küreselleşme ve globalleşme düşmanı olmaktan vazgeçip, buna karşı ne tür duruş sergileyeceğimizi konuşmaya başlarız. O yüzden de bizim kültürümüzün, değerlerimizin farkında olmamız ve yerel değerleri korurken elbette küresel anlamda, evrensel anlamda olup bitenleri de takip etme fırsatını yakalamış oluruz” diyerek, sözlerini tamamladı.
Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan da programda bir konuşma yaparak, “Anadolu’dan 62 farklı ilden, televizyon kanallarından, gazetelerden meslektaşlarımız, yine ulusal gazete ve televizyondan meslektaşımızla bir arada olmanın heyecanı içindeyiz. Bütün etkinliklerimizde bütün faaliyetlerimizde Anadolu medyasının her zaman yanında yer alan Sayın Bakanımıza Teşekkür ediyoruz” dedi.
Ünlü sinema ve dizi yönetmeni Osman Sınav da programda bir konuşma yaparak, çekilen dizi ve sinema filmlerinin yörenin tanıtımına katkı sağladığını belirterek, yerel yöneticiler tarafından dizi ve film çekimlerinin desteklenmesi gerektiğini söyledi.
Açılış konuşmalarının ardından, kurultay çalışmalarına geçildi.

kirmizi moda
armyoyun
mehmetcik haber

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER