19:46 - RAMAZAN COŞKUSU AYBASTI’YA TAŞINDI
22:25 - CUMHURİYET YÜRÜYÜŞÜNDE BÜYÜK COŞKU
22:25 - FATSA’DA 98.YIL COŞKUSU
22:25 - BELEDİYEMİZDEN ESNAF VE VATANDAŞLARA TÜRK BAYRAĞI
22:25 - 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI ATATÜRK ANITINA ÇELENK SUNUMU İLE BAŞLADI
22:25 - KIRSALDA YAPILAN ÇALIŞMALAR FEVKALADENİN FEVKİNDE
22:25 - TEMİZ BİR FATSA İÇİN ELELE
22:25 - KIRSAL MAHALLELERDE KONFORLU BETON YOL ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
22:25 - BETON YOL ESKİORDU HALKINI ÇOK SEVİNDİRDİ
22:25 - VAKKASOĞLUNDAN GENÇLERE TAVSİYE; AKİF DEDE GİBİ YAŞAYIN
Yeni eğitim-öğretim sezonun açılmasıyla birlikte Orduda öğrenci taşımacılığı yapan servis araçlarına yönelik Zabıta ile İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri denetimlerine devam ediyor.
Yeni eğitim-öğretim sezonun açılmasıyla birlikte Ordu’da öğrenci ve personel taşımacılığı yapan servis araçlarına yönelik Ordu Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ve Toplu Taşıma Dairesi Başkanlığı ile İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yoğun bir denetim çalışması başlatıldı.
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’ın “Öğrenci ve personel taşımacılığını ulusal standartlara uygun hâle getirmek için denetimleri düzenli olarak yapacağız ve bu konuda asla taviz vermeyeceğiz” açıklamasının ardından denetimler daha da sıklaştırıldı.
Altınordu, Ünye ve Fatsa ilçelerinde faaliyet gösteren servis araçları Ordu Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı, Toplu Taşıma Dairesi Başkanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü tarafından denetlendi.
Yapılan denetimlerde Altınordu ilçesinde S plakası olmadan faaliyet gösteren araçlar, trafikten men edildi ve 60 gün bağlama cezası aldı. Ünye ve Fatsa ilçelerinde ise yoğun denetimler sonucunda Servis Araçları Yönetmeliği’ne uygun olmadan faaliyet gösteren araçlara idari para cezası uygulanarak denetimler aralıksız devam etmektedir.
Başkan Enver Yılmaz, servis taşımacılığının önemli bir konu olduğunu ve Ordu’da toplu taşıma işlerinin bir düzene girmesi için Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bir daire başkanlığı oluşturduklarını hatırlatarak, “İlimizde toplu taşımanın daha verimli hâle getirilmesi amacıyla bu konuda faaliyet gösteren bir daire başkanlığı oluşturduk. Öğrenci ve personel taşımacılığını ulusal standartlara uygun hâle getirmek istiyoruz. Bu işin altyapısını oluşturmak için yoğun bir gayret gösteriyoruz. Diğer taraftan ise servis araçlarının belirli şartları karşılaması gerekiyor. Bu konuda asla taviz veremeyiz. Denetimlerimiz artarak devam edecek” dedi.
Yapılan denetimlerde araçların Servis Araçları Yönetmeliği’nde belirtilen şartlara uygun olup olmadığına bakılıyor. Araçlarda yapılan detaylı incelemede öğrenci ve personellerin can güvenliğini sağlamak ve olası sorunların önüne geçmek amacıyla yönetmelikte belirtildiği şekilde servis araçlarının yaş kriteri, yol belgesi, okul taşıtı yazısı, dur levhası, ilk yardım çantası, yangın tüpü, koltuk sayısı ve koltukların uygunluğu, farlar ve istetme gibi bulunması gereken özelliklerinin tam olup olmadığı tek tek kontrol ediliyor.
Orducu
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.