19:46 - RAMAZAN COŞKUSU AYBASTI’YA TAŞINDI
22:25 - CUMHURİYET YÜRÜYÜŞÜNDE BÜYÜK COŞKU
22:25 - FATSA’DA 98.YIL COŞKUSU
22:25 - BELEDİYEMİZDEN ESNAF VE VATANDAŞLARA TÜRK BAYRAĞI
22:25 - 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI ATATÜRK ANITINA ÇELENK SUNUMU İLE BAŞLADI
22:25 - KIRSALDA YAPILAN ÇALIŞMALAR FEVKALADENİN FEVKİNDE
22:25 - TEMİZ BİR FATSA İÇİN ELELE
22:25 - KIRSAL MAHALLELERDE KONFORLU BETON YOL ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
22:25 - BETON YOL ESKİORDU HALKINI ÇOK SEVİNDİRDİ
22:25 - VAKKASOĞLUNDAN GENÇLERE TAVSİYE; AKİF DEDE GİBİ YAŞAYIN
ABD Başkanı Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in Başkenti olarak tanıyacaklarına ilişkin talihsiz ve çirkince yapılan açıklamasının ardından Türkiye başta olmak üzere bir çok müslüman ülkede tepkiler ard arda geldi.
Ancak sosyal medyada, yazılı ve görsel medyada gelen tepkilerin bir çoğunda Mescid-i Aksa yerine Kubbet-us Sahra’nın fotoğraflarının paylaşılması aslında neyi savunduğunuzu veya savunamadığımızı açıkça gözler önüne sermiş oldu.
En uzak mescit anlamı taşıyan (Kabe’ye en uzak mescit) Mescid-i Aksa’nın yakınında bulunan ortası kubbeli sekizgen bina Kubbet-us Sahra, Emevîler döneminde Raja ibn Haywah Yezid Bin Salam isimli mimarlar tarafından inşaa edilmişti.
Kudüs, bütün dinlerde kutsal sayılan bir şehirdir. Bunun önde gelen sebebi ise Allah’ın insanları doğru yola iletmeleri üzere görevlendirdiği peygamberlerin birçoğunun bu şehirde yaşamış veya en azından hayatlarının bir bölümünü bu şehirde geçirmiş olmalarıdır. Ayrıca bu peygamberlerden bazılarının ibadethane olarak kullandıkları mekanlar da bu şehirdedir. Ancak bu şehide bulunan gerçek Mescid-i Aksa ile sosyal medyada, ulusal görsel ve yazılı medyada paylaşılan ve Mescid-i Aksa olarak gösterilen mabed aslında Mescid-i Aksa değil, Kubbet-us Sahra’dır.
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.