19:46 - RAMAZAN COŞKUSU AYBASTI’YA TAŞINDI
22:25 - CUMHURİYET YÜRÜYÜŞÜNDE BÜYÜK COŞKU
22:25 - FATSA’DA 98.YIL COŞKUSU
22:25 - BELEDİYEMİZDEN ESNAF VE VATANDAŞLARA TÜRK BAYRAĞI
22:25 - 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI ATATÜRK ANITINA ÇELENK SUNUMU İLE BAŞLADI
22:25 - KIRSALDA YAPILAN ÇALIŞMALAR FEVKALADENİN FEVKİNDE
22:25 - TEMİZ BİR FATSA İÇİN ELELE
22:25 - KIRSAL MAHALLELERDE KONFORLU BETON YOL ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
22:25 - BETON YOL ESKİORDU HALKINI ÇOK SEVİNDİRDİ
22:25 - VAKKASOĞLUNDAN GENÇLERE TAVSİYE; AKİF DEDE GİBİ YAŞAYIN
Ordu’da yaşanan olumsuz gelişmeler, esnafın da vatandaşın da ekonomisini kötü yönde etkiliyor. Piyasalarda yaşanan olumsuzluklar nedeniyle işlerin iyi gitmediği, bunun gelecek için de kaygı yarattığı gözleniyor. “İşler nasıl?” diye sorduğumuz esnaf, yaşanan olumsuzluklar karşısında adeta isyan ediyor. İşte o esnafların, o isyanı:
“PİYASA İYİ DEĞİL”
MEHMET KAMBER (Pastacı): Piyasa maalesef hiç de iyi değildir. Kendimden misal vermek istiyorum; eskiden üniversiteli öğrenciler gruplar halinde gelirler, pastanemizde yerler içerlerdi. Şimdi çok nadir geliyorlar, birer poğaça alıp gidiyorlar. Paraları yok. Ailelerinden gelen paraları, belli ki idareli kullanıyorlar ya da aileleri yeteri kadar para gönderemiyor. Ordu’da esnafın sıkıntısı, bana göre daha çok doların yükselmesi ve bu yıl fındığın para etmemesinden kaynaklanıyor.
AVM’LER ESNAFIN OCAĞINA İNCİR AĞACI DİKTİ
ALİ KÖSE (Ayakkabı satıcısı): Vatandaşın alım gücünün zayıf olması, biz esnafları da olumsuz etkiliyor. Bir örnek vermek gerekirse AVM’ler de esnafın ocağına incir ağacı dikti. AVM’ler kesinlikle şehir dışına çıkarılmalıdır. Çünkü AVM’lerde her şey satılıyor. Onlarla rekabet edecek gücümüz kalmadı. Üstüne üstlük Doların devamlı yükselmesi ve bu yıl Ordu’da fındığın para etmemesi de esnafı kötü yönde etkilemiştir. Yani işlerimiz çok kötü, ne zaman düzelir, o konuda ümidimiz de yoktur…
FINDIK BİZİ DE VURDU
BEKİR MEYDAN (Terzi): İşler çok durgundur. Örneğin ben son günlerde yeni bir şeyler dikmek yerine, eskileri tamir ediyorum. Piyasanın durgunluğunda doların artması bence en büyük etkendir. Her şey dolara endeksli olduğu için insanların alım gücünün zayıflamasına neden oluyor. İnsanlar aldıkları maaşlarının büyük bir bölümünü borçlarına aktarıyor. Bu sene fındığın da para etmemesi, üretici kadar biz esnafı da etkilemiştir. İşler ne zaman düzelir, o da belirsizdir. Gerçi hiç de ümidimiz yoktur.
VATANDAŞ BİR ÇAYIN HESABINI YAPIYOR
ADNAN ŞENSOY (Kahveci): Vatandaş artık bir çayın bile hesabını yapar hale geldi. Son aylarda günlük çay satışımız bir önceki yıllara göre yarı yarıya düştü. Şahsen ben esnaf olarak günü kurtarmaya çalışıyorum. Bu yıl fındık da para etmedi.. Dolar da devamlı yükseliyor. Bu yüzden hemen her şeye zam geliyor. İnsanların alım gücü giderek zayıflıyor..
DOLAR VE FINDIK PİYASAYI BOZDU
BİLAL DEĞİRMENCİ (Kırtasiyeci): Şehrimizde piyasa çok durgundur. Kırtasiye fiyatlarına son olarak yüzde 40 zam geldi. Zaten düşük olan satışlarımız, bu zamdan sonra iyice azaldı. Bunun en önemli sebebi doların yükselmesidir. Dolar bir yandan, fındığın para etmemesi öte yandan, Ordu’da esnafın durumunu iyice kötüleştirdi. Bana göre bir diğer etken de referandumdur. Referandum nedeniyle piyasalarda bir belirsizlik var. Evet çıkarsa ne olacak, hayır çıkarsa ne olacak, piyasaya biraz da bu beklentiden etkileniyor.
AHMET GÜRPINAR – ÖZEL HABER – ORDU OLAY
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.