SON DAKİKA

Ordu 52 Haber

BÜYÜKŞEHİR’DEN TARİHİ YATIRIM

Ordu’nun tarihi ve kültürel olarak en eski mahallelerinden olan Gürgentepe ilçesine bağlı Akmescit ve Gölköy ilçesine bağlı Direkli bağlantı yolu sıcak asfalta kavuşuyor.

BÜYÜKŞEHİR’DEN TARİHİ YATIRIM
Bu haber 26 Aralık 2020 - 0:28 'de eklendi ve kez görüntülendi.

BÜYÜKŞEHİR’DEN TARİHİ YATIRIM

 

Ordu’nun tarihi ve kültürel olarak en eski mahallelerinden olan Gürgentepe ilçesine bağlı Akmescit ve Gölköy ilçesine bağlı Direkli bağlantı yolu sıcak asfalta kavuşuyor. Tarihi İpekyolu’nda güzergahlarından biri olan yoldaki çalışmalar tamamlandığında, 8 kilometrelik bölüm sıcak asfaltla buluşacak.

 

Ordu Büyükşehir Belediyesi, hava şartlarının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği bu günlerde, sıcak asfalt çalışmalarına hız verdi. Kar yağışı öncesi yüksek rakımlı bölgelerdeki çalışmalarını sürdüren ekipler, zorlu coğrafyada kentin kaderini değiştirecek yatırımlara imza atıyor.

 

Çalışmalar kapsamında, tarihi İpekyolu üzerinde yer alan ve geçmişte Karadeniz’in en eski pazarlarından birinin kurulduğu Gürgentepe ilçesine bağlı Akmescit Mahallesi’ni ilçe merkezi ve Gölköy ilçesine bağlı Direkli Mahallesi’ne bağlayan 8 kilometrelik güzergahta, 7 bin 200 metre yol sıcak asfaltla buluştu. Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından sürdürülen faaliyetlerde, kalan 800 metrelik kısmın tamamlanması için hummalı bir çalışma yürütülüyor.

 

GÜRGENTEPE’Yİ ÜÇ İLÇEYE BAĞLAYAN YOLA SICAK ASFALT

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Karadeniz’in zorlu coğrafyasında, ekiplerin büyük bir özveriyle çalıştıklarını kaydetti. Ordu ve Gürgentepe için çok önemli olan bir güzergahı daha sıcak asfaltla buluşturacaklarını ifade eden Başkan Güler, “ Akmescit, Cumhuriyet, Muratçık ve Direkli mahallelerimizi birbirine bağlayan grup yolundaki sıcak asfalt çalışmalarımız sürüyor. Bu yol aynı zamanda Gürgenteper ilçemizi, Aybastı Kabataş yoluna bağlıyor. Hem bağlantı yolları hem de tarihi itibariyle çok önemli bir yol. İlçemize hayırlı olsun” dedi.

 

MUHTAR BİNGÖL: “BÖLGEMİZ İÇİN ÖNEMLİ BİR YOL”

Akmescit Mahalle Muhtarı Hayati Bingöl ise “Bölgemizin çok önemli bir grup yolu olan Akmescid Gölköy Direkli bağlantı yolu ilçemiz için çok önemliydi. Çok eskiye dayalı, araç trafiğinin yoğun olduğu bir yol. Bu yolun yapımında emeği geçen başta Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Dr. Mehmet Hilmi Güler olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunuyorum” diye konuştu.

 

ESKİ BELEDİYE BAŞKANINDAN BAŞKAN GÜLER’E TEŞEKKÜR

Gürgentepe ilçesinde 10 yıl belediye başkanlığı yapan Ekrem Yılmaz ise “Öncelikle Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Doğma büyüme Akmescid Mahallesi’ndeyim. Mahallemizin çok eski bir tarihi var. Geçmişte, Sivas, Amasya, Trabzon arasındaki yatılı olarak külliye ve kervansaray için yapılan tek medrese burada yer alıyor. İpekyolu’nun bir kanadı buradan geçmektedir. Burası aynı zamanda, İpekyolu’nun Karadeniz pazarının kurulduğu bir bölge” şeklinde konuştu.

 

YOL ÜZERİNDE TARİHİ KİLİSE VE MEDRESE YER ALIYOR

Bölgenin Emiroğulları zamanında yerleşim yeri olarak kullanıldığının altını çizen eski belediye başkanı Yılmaz, “Pazar yeri, Emiroğulları zamanında Damarlı’daki Emirler Mahallesi’ne taşınmış. Irmakların üzerinden 7 adet kemer köprüyle birlikte ulaşım sağlanan bir yer. Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Dr. Mehmet Hilmi Güler’e buraları gezdirmiştik. İpekyolu’nun bir kanadı olan bu yol üzerindeki derenin bir tarafında kilise, diğer tarafta cami, kilisenin 300 metre ilerisinde ise çok eski tarihe dayanan bir çini fabrikası kalıntıları mevcut” dedi.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER