SON DAKİKA

Ordu 52 Haber

Kurgu görüntüleri başlarına bela açtı

Kurgu görüntüleri başlarına bela açtı
Bu haber 13 Ocak 2019 - 4:24 'de eklendi ve kez görüntülendi.

12.01.2019 Cumartesi günü ulusal çapta yayın yapan bir televizyon kanalının ana haber bülteninde, “önce dövdü sonra bıçakladı” konulu haber görüntüsünde, ilimiz Ünye ilçesinde geldiği belirtilen haber, içeriğinde bir bayan şahsın, bir erkek şahıs tarafından darp edilerek bıçaklandığına dair görüntülerin yayınlanması üzerine yapılan araştırmalarda;

Belirtilen gün ve öncesi dahil olmak üzere Ünye İlçe Emniyet Müdürlüğüne intikal eden böyle bir olayın olmadığı, ilçe ve çevre hastanelerde habere konu olan bir vaka intikal etmediği anlaşılmıştır. Habere konu olay yeri tespit edilmiş ve yapılan araştırmalarda böyle bir olayın olduğuna dair herhangi bir maddi bulguya rastlanılmaması üzerine; görüntülerin detaylı incelenmesinde bu olayın kurgu olduğu anlaşılmıştır.

Konunun aydınlatılması için yapılan detaylı çalışmalarda;

Söz konusu görüntülerin, 12.01.2019 Cumartesi günü Ünye 1992 doğumlu S.V., Ünye 1992 doğumlu O.B., Ünye 2000 doğumlu A.T., Ünye 1989 doğumlu O.K., Ünye 1993 doğumlu Ü.A. isimli biri bayan toplam 5 şahıs tarafından kurgulandığı tespit edilmiştir. İçlerinden Ünye 1992 doğumlu O.B. ile Ünye 1992 doğumlu S.V.’nin kendi aralarında bu çektikleri kurgu görüntülerin bir ulusal televizyonun whatsapp ihbar hattına gönderilmesiyle ilgili iddiaya girdikleri ve bu görüntüleri Ünye 1992 doğumlu O.B.’nin kendisine ait cep telefonundan televizyon kanalına gönderdiği anlaşılmış olup, konu hakkında Ünye Cumhuriyet Başsavcılığınca “SUÇ UYDURMAK” fiilinden gerekli adli işlem başlatılmıştır.

Basın-yayın kuruluşlarımıza ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER