SON DAKİKA

Ordu 52 Haber

Mescide Atılan Çöpler’e Tepki

Gülyalı’’daki şehirlerarası bir dinlenme tesisinde mescide çöp atılmamasını isteyen uyarı yazıları dikkat çekiyor.

Mescide Atılan Çöpler’e Tepki
Bu haber 19 Eylül 2016 - 23:37 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Ordu’nun Gülyalı ilçesindeki bir dinlenme tesisindeki ilanlar ilgi çekiyor. İlgi çektiği kadar da düşündürüyor. Çünkü ilanlar tesisin mescit kısmına asılmış. İlk ilan mescide giden yolda bulunuyor ve o ilanda “çöpünüzü mescide değil çöp kutusuna atınız’ yazıyor. Bu ilan elbette şaşırtıcı bir durum çünkü demek ki birileri çöpünü mescide atıyor ki böyle bir uyarıya ihtiyaç duyulmuş.

Bu ne yaman çelişki!

İkinci ilan ise mescidin içinde bulunuyor. Buradaki ilanda da ‘mescide peçete atmak ayıptır’ yazıyor. Buradaki ilanda dikkat çeken bir şey var. Bilgisayar çıktısı ile hazırlanan ilanın altına birileri el yazısı ile ‘ne ayıbı günahtır’ yazısını yazmış. Daha sonra ise bir başkası ‘günahtır’ yazısını üzerini çizerek altına ‘şerefsizliktir’ yazısını yazmış. Böylece ifade  ‘ne ayıbı şerefsizliktir’ halini almış.

Tek çözüm yolu sertlik mi?

Bütün bu olanların hepsi düşündürücü çünkü birincisi ibadet etmek isteyen insanların üstelik ibadetin ilk şartı temizlik olurken ibadet mekanlarını kirletmelerinin izahı yapılamaz. Bu ancak onların nasıl bir savrulma yaşadıklarını gösterebilir. İkincisi bu durum karşısında yapılan uyarıya verilen tepkiler. Yani tepkinin giderek şiddetlenmesi ve çözüm için sertlik başka bir çözüm yolunun aramaması.

Bu arada mescidin hemen önündeki şadırvanda çöp kutusu ve abdest alanların kurulanması için kağıt havlu bulundurulmadığını belirtmek önemli.

Orducu

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER