SON DAKİKA

Ordu 52 Haber

Kayabaşı Mahallesinde Yürütülen Ekoturizm Faaliyetlerini İnceledi

Kayabaşı Mahallesinde Yürütülen Ekoturizm Faaliyetlerini İnceledi
Bu haber 08 Mayıs 2018 - 0:33 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Vali Seddar Yavuz, Altınordu ilçesi Kayabaşı mahallesinde ekoturizm kapsamında hizmet veren “Ormancının Yeri” ile ‘Fadik Ananın Ocağı-Ayşegül’ün Yeri” adlı işletmelere ziyarette bulundu.

İlk olarak, “Gecenin Işıltısı, Oksijen Diyarı Ordu’nun Kayabaşı Mahallesine Hoş Geldiniz” sloganıyla yola çıkılan Kayabaşı mahallesinde ekoturizm kapsamında hizmet veren “Ormancının Yeri” isimli işletmeyi ziyaret eden Vali Seddar Yavuz, işletme sahibi Pervin Özcan’dan bilgi aldı.

Kayabaşı’ndaki ekoturizm çalışmaları ile ilgili bilgi veren Pervin Özcan, “İnsanlar artık tatillerini şehirlerden uzak yerlerde, doğanın içinde geçirmek istiyor. 5 yıl önce başladığımız ekoturizm faaliyeti, mahallemizdeki hanımlarımıza da bir gelir kapısı oldu. Buraya gelen turistlerimiz, dalından meyveyi, bahçeden sebzeyi taze olarak kendisi alma imkanına sahip. Misafirlerimizi de en iyi şekilde ağırlamaya çalışıyoruz” diyerek, Vali Seddar Yavuz’a ziyaretinden dolayı teşekkürlerini sundu.

Ordu’nun gün geçtikçe turizm kenti olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini söyleyen Vali Seddar Yavuz, ”Eşsiz tabiatı, naif ve misafirperver halkı ile misafirlerini ağırlayan kentimiz, kendine has mutfağını da misafirlerine sunuyor. Kayabaşı mahallemiz de bunlardan birisidir. Kayabaşı mahallemizde Pervin hanımın öncülüğünde başlayan ekoturizm faaliyeti, önemli bir gelişim göstermiş. Valilik olarak, turizmin çeşitlendirilmesi ve ilimiz ekonomisine katkı sunması için her türlü desteği vermeye devam edeceğiz. Turizm sektöründe faaliyet gösterecekler için güzel bir önek olduğunu düşünüyor, başarılarının daim olmasını diliyorum” diye konuştu.

Vali Seddar Yavuz daha sonra yine Kayabaşı mahallesinde faaliyet gösteren “Fadik Ananın Ocağı-Ayşegül’ün Yeri ” adlı işletmeyi de ziyaret ederek, işletme sahibi Ayşegül Toksoy’dan detaylı bilgi aldı.

Vali Yavuz, ekoturizmin, doğal kaynakların sürdürülebilirliğini güvence altına alan, bunun yanı sıra yerel halkın ekonomik kalkınmasına destek olma imkanı sunan, sosyal ve kültürel bütünlükleri koruyup gözeten bir yaklaşım olduğuna dikkat çekerek, “Ordu, ekoturizm açısından büyük bir potansiyele sahiptir. Ordu’da, temiz havanın, suyun, biyo çeşitliliğin, geleneklerin, yerel kültür ve hayatın korunmasına yardımcı olan ekoturizmin giderek yaygınlaştığını, özellikle pansiyonculuğu da geliştirmek, önem vermek gerekir” şeklinde konuştu.

İşletme sahibi Ayşegül Toksoy, doğup büyüdüğü babaevini, yöresel lezzetlerin sunulduğu işletmeye dönüştürmeye karar verdiğini söyleyerek, ”Karadeniz mutfağı bol yeşilliklidir. Her mevsim yetişen leziz yemeklere dönüşen yöresel otlarımız var. Büyüklerimizden öğrendiğim tatları misafirlerime sunmaya çalışıyorum. Sayın Valimize gösterdiği yakın ilgi ve destekten dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER