SON DAKİKA

Ordu 52 Haber

Alembey mahallesi asfaltına kavuştu

Alembey mahallesi asfaltına kavuştu
Bu haber 11 Ekim 2016 - 15:23 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Altınordu İlçesinin önemli yerleşim birimlerinden biri de Alembey Mahallesidir. Mahalle, farklı ve tipik doğa yapısıyla dikkati çekiyor. Alembey adı, 16. yüzyılda Kozan yöresinde varlığı görülen Sis Avşarlarının Alembeyli obasından gelmektedir. Sis yöresinden dağılan bazı Alembeyli Avşarlar, Çankırı bölgesine yerleşmişlerdir. Bir takım olaylara karıştıkları için devlet tarafından iskânları emredilen Alembeyliler’in, yörede yerleşmelerine izin verilmiştir. Bir kısım aileler de bölgemize gelip, Ordu kırsalında yer edinmişlerdir. Halen, Çorum-Sungurlu, Yozgat-Sarıkaya ve Maraş-Elbistan’da bulunan Alembey adındaki köyler de onlardan kalmadır.

170 HANE VAR

Alembey Mahallesi Muhtarı Mustafa Öztürk, mahalle ile ilgili bilgiler verdi. Üç dönemdir mahallede muhtarlık yapan Öztürk, mahallede 170 hanenin olduğunu söyledi. Bu hanelerde 250 dolaylarında insan yaşadığını ifade eden Öztürk, yaz aylarında ve fındık vaktinde bu sayının 400’e kadar yükseldiğini belirtti.

BETON YOL ŞANSI

Mustafa Öztürk, mahallenin yol sorunu olmadığını da kaydederek, mahalle ile şehir merkezi arasındaki yolun asfaltlanmasının planlamaya alındığını ve yapılması için sabırsızlıkla beklediklerini söyledi.

SU SIKINTISI YOK

Mahallede su konusunda bir sıkıntının yaşanmadığını anlatan Muhtar Öztürk, daha önce Eyüplü Mahallesiyle Alembey’in ortak istifade ettiği içme suyu şebekesinin bulunduğunu söyledi. Ayrıca Öztürk, Alembey ve Eyüplü Mahallelerinin ortak kullandığı şebekenin, daha sonra OSKİ’nin bünyesine alınacağını söyledi.  AHMET GÜRPINAR – ÖZEL HABER

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA