SON DAKİKA

Ordu 52 Haber

Ohalle birlikte fetö’de bitecek

Ohalle birlikte fetö’de bitecek
Bu haber 22 Ekim 2016 - 0:23 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, bir otelde gazeteciler ve basın yayın organlarının temsilcileriyle bir araya geldi. Kurtulmuş’un gündem başlıkları arasında FETÖ operasyonları ve 15 Temmuz darbe girişimi de yer aldı. Darbe girişimin Türkiye tarihindeki en hain hareket olduğunu belirten Kurtulmuş, darbe girişimine katılanların ve yanında, yakınında bulunanların milletin gönlünde affedilmeyeceğini söyledi.

3-5 yüz asker, emniyet personeli ve adliye görevlisi dahil FETÖ’ye yakın ve içindeki herkesten hesap sorulacağının söyleyen Kurtulmuş, ‘FETÖ mağdurları’ sıfatının bir algı operasyonu olduğunu öne sürdü ve bu sıfatın kullanılmamasını istedi. FETÖ’ye yönelik operasyonların ne kadar süreyle devam edeceği ve OHAL süreciyle ilgili konuşan Kurtulmuş, OHAL’ın vatandaşların hayatını ve ekonomiyi olumsuz etkilemediğini savundu.

İKİNCİ OHAL’DE BİTECEK

İlk 3 aylık OHAL’de FETÖ operasyonlarını bitireceklerini ön gördüklerini ancak işin içerisine girince çok derin olduğunu fark ettiklerini belirten Kurtulmuş, şöyle konuştu:  “Olağanüstü hal ilan edildiğinde 3 ay içerisinde bu işin bitirileceği ön görülmüştü ancak işin içine girildikte ne kadar derin bir olayla karşı karşıya olduğumuz ortaya çıktı. Ümit ederiz ikinci 3 ayda bu iş biter. Devletin bekasıyla ilgili bu durum bir gerekliliktir. Bazıları OHAL’i yanlış anlayıp anlatıyor. AK Parti hükümetinin TBMM’de yasa çıkartma konusunda bir güçlük çekmiyor. Sayısı yeterli. Anayasa değişikliği yapamıyoruz. Birçok mesele yasayla yapılabilir. Bizim amacımız hızlı ve etkin bir şekilde işleyişi yürütmek için kanun hükmünde kararnamelere ihtiyacımız var. 115 bin kişi hakkında işlem yapılmış. Eğer KHK olmasaydı bunları siz 10 senede yapamazdınız. TSK içindeki FETÖ mensuplarının önemli bir kısmı ihraç edildi. Aynı şekilde Anayasa Mahkemesi üyeleri ve yüksek yargı mensupları ihraç edildi. Bunlar OHAL olmasaydı mümkün değildi. OHAL FETÖ ile mücadelede bizim için zorunlu olan bir enstrümandır.”  ORDU OLAY

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER