SON DAKİKA

Ordu 52 Haber

ŞEHİR HASTANESİ 2019’A HAZIR

ŞEHİR HASTANESİ 2019’A HAZIR
Bu haber 07 Mart 2017 - 0:08 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, İstanbul Bayrampaşa’da 13.sü düzenlenen hemşehri dernekleri istişare toplantısı ile İstanbul’daki 7 ilçede Ordu’yu temsil eden derneklerle bir araya geldi. Programın açılış konuşmasını yapan Başkan Enver Yılmaz, istişare toplantılarının 13.sünün gerçekleştirildiğine dikkat çekerek, “Eyüp, Kağıthane, Bayrampaşa, Fatih, Beşiktaş, Beyoğlu ve Sarıyer ilçelerinde yaşayan Orduluları temsil eden 41 hemşehri derneğimizle sabah kahvaltısında bir araya geldik. Bu tür programları düzenli olarak iki ayda bir gerçekleştirerek İstanbul’da yaşayan Ordulu kardeşlerimizle gönül köprüsü kuruyoruz” dedi.

İSTANBUL BİZİM İÇİN ÖNEMLİ

İstanbul’un Ordu için önemli olduğunu ifade eden Başkan Yılmaz, “TÜİK rakamlarına göre, önemsediğimiz şehrimiz İstanbul’un nüfusunun ikinci çoğunluğunu Ordulular oluşturuyor. 750 bin olan nüfusumuz yaz aylarında 2 milyonu bulduğu için bunun mağduriyetini yaşıyoruz. Devletimiz 31 Aralık’taki nüfus sayısını baz alarak kaynak aktarımı yapıyor. Ordumuzun yereldeki temsili ve hizmetlerini artırmak için nüfusumuzu artırma hususunda gayret gösteriyoruz. Temmuz ayından itibaren, ilimize nüfus taşıma konusunda daha çok çaba göstereceğiz. Kayıtlarınızı 15-20 gün Ordu’da göstermenizi bekliyoruz. Bugün seçim olsa 6. milletvekilini garantiliyoruz. 754 bin nüfusu geçtiğimiz takdirde 7 milletvekili çıkarabiliyoruz. Bu da bizim mecliste güçlü olmamız anlamına geliyor” diye konuştu.

İKİ AY İÇERİSİNDE İHALESİ YAPILACAK

Ordu ilindeki nüfusun artmasının önemli olduğunu ifade eden Başkan Enver Yılmaz, “Devletimiz nüfusu 750 bini geçen illere şehir hastanesi yapıyor. Bizler de 22 bin nüfusu ilimize taşıyarak mevcut rakamı 752 bine çıkarmayı başardık. Şehrimize inşa edilecek 800 yataklı şehir hastanemizin 2 ay içerisinde ihalesi yapılacak ve Ordumuz 2019 yılında modern şehir hastanesine kavuşacak. Bu hastanemiz, bölgemizin sağlık kompleksi hâline gelecek” şeklinde konuştu.

YOL AĞI EN GENİŞ 3. BÜYÜKŞEHİRİZ

Ordu ilinin Türkiye’nin en küçük Büyükşehiri olmasına rağmen Şanlıurfa ve Trabzon’dan sonra en geniş yol ağına sahip 3. ili olduğunu ifade eden Başkan Yılmaz, “Büyükşehir olarak, bu zamana kadar 304 km yolumuzu sıcak asfaltla buluşturduk. 450 km yolumuzun da altyapısını sıcak asfalta hazır hâle getirdik. Haziran ayına kadar ana ve grup yollarımıza toplam 1.200 km sıcak asfalt dökeceğiz. Tam Ordu ile Edirne arası mesafe kadar sıcak asfaltı yollarımızla buluşturmuş olacağız. Büyükşehir olmadan önce yolumuza İl Özel İdaresi tarafından ayrılan kaynak 26 milyon TL’ydi. Büyükşehir olduktan sonra yol için harcadığımız bedel tam 300 milyon TL olup, bu yıl da 270 milyon TL’lik yatırım yapacağız” dedi.

YILSONUNA ORDU’NUN %95’İNDE SU SORUNU BİTMİŞ OLACAK

Yol ve su sorunlarının vatandaşın önceliği arasında yer aldığını ifade eden Başkan Enver Yılmaz, “Geçen yıl 120 milyon TL’lik, bu yıl ise 135 milyon TL maliyetinde suya kaynak aktarımı yaptık. Çok yağmur yağmasına rağmen yeraltı suyu olmayan ilimizde ciddi su sorunları yaşanıyordu. İnşallah bu yılın sonunda Ordumuzun %95’inde su sorununu çözmüş olacağız” diye konuştu.

REFERANDUMDA EN FAZLA EVET ORDU’DAN ÇIKACAK

Başkan Yılmaz, 16 Nisan’da yapılacak referandumda Ordu’nun en fazla “evet”in çıkacağı illerin başında geleceğini söyleyerek, “Ordu ilimizin seçimlerde bizlere verdiği destek %70’lere ulaşmış durumda. Hizmet alma konusunda hiçbir şikâyetimiz yok. Cumhurbaşkanımızın Ordumuza olan farklı bakış açısına hemşehrilerimiz de kayıtsız kalmayacaktır” ifadelerini kullandı.

Katılımcıların Başkan Enver Yılmaz’a sorularını yönelttiği toplantı, toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.  ORDU OLAY

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER