SON DAKİKA

Ordu 52 Haber

Devlet Hastanesine Dev Dava

Devlet Hastanesine Dev Dava
Bu haber 29 Eylül 2016 - 3:06 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Ordu’da yanlış bacağı alçıya alınan Yusuf Eymen bebeğin ailesi işlemi gerçekleştiren Gürgentepe Devlet Hastanesi’ne büyük tazminat davası açacak.

Yusuf Yadiğar Eymen çiftçi bayram tatili için İstanbul’dan Ordu’nun Gürgentepe İlçesi’ne geldi. Burada 1,5 yaşındaki Yusuf Eymen bebek oyun oynarken 3 katlı merdivenden düştü, yaralandı. Dudağında kan bulunan Yusuf Eymen bebeği ailesi Gürgentepe Devlet Hastanesi’ne getirdi. Burada yapılan incelemede Yusuf Eymen bebeğin hiçbir sağlık sorunu olmadığı belirtilerek eve gönderildi.

‘Hiçbir şeyi olmayan’ bebeğin bacağı kırık

Eve gelen aile çocuğun ayağı üzerine basamadığını fark edince tekrar Gürgentepe Devlet Hastanesi’ne geldi. Burada yapılan ikinci incelemede rontgen çekildi, sol bacakta kırık olduğu belinlendi. Bunu üzerine 1,5 yaşandaki bebeğin sol bacağı alçıya alındı. Bu sırada izni biten aile İstanbul’a geri göndü. Ancak yolculuk boyunca Yusuf Eymen Bebek ağlamaya devam etti.

Gürgentepe Devlet Hastanesi yanlış teşhis koymuş

Bunun üzerine aile 3 kez hastaneye gitti. İstanbul’da gidilen İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi alçılı sol bacağın rontgenini çekti ve Yusuf Eymen Bebeğin hiçbir sorunu olmadığını söyledi, alçıyı çıkardı. Yani Gürgentepe Devlet Hastanesi yanlış bacağa teşhis koymuş ve yanlış tedavi uygulamıştı.

Korkudan değil kırıktan

Annesi Yadigar Demirci, bebeğin sağ ayağı üzerine de basamadığını söylediği halde doktor ‘korkudandır’ diyerek onları eve gönderdi. Yusuf Eymen Bebek evde yine ağlamaya devam edince aile bu kez özel bir hastaneye gitti. Burada her iki bakacaktan rontgen çekilince gerek ortayı çıktı. Yusuf Eymen Bebeğin sol değil sağ ayağı kırıktı. Bunun üzerine sağ ayağı alçıya alındı. Olay ulusal kanalların gündemine de girdi. Bir çok kanal Yusuf Elmen Bebeğin hikayesine yer verdi.

Kesinlikle dava edeceğim

Bütün bu olaylardan sonra aile yaşadıklarını isyan ediyor. Yusuf Eymen Bebeğin babası Muzaffer Demirci, “Doktorlara güvenemeyeceksek kime güveneceğiz. Hakkımı aramak için yasal yollara başvuracağım, dava açacağım. Belki de biz bir kez daha hastaneye gitmesiydik çocuğum sakat kalacaktı. Bunu vebalı kimin olacaktı. Bu arada Gürgentepe Devlet Hastanesi’ni böyle bir durum var ne yapmamız lazım diye sormak için aradığımda başhekim benimle görüşmeyi bile kabul etmedi ‘kime şikayet ederse etsin’ dedi.” diye konuştu.

Yasin Çanakçı/Ordu Hayat GAZETESİ

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER