SON DAKİKA

Ordu 52 Haber

Turizm ve Yatırım Zirvesi Ordu’da Düzenlenecek

Turizm ve Yatırım Zirvesi Ordu’da Düzenlenecek
Bu haber 13 Şubat 2018 - 6:40 'de eklendi ve kez görüntülendi.
2. Mena Ülkeleri (Ortadoğu ve Kuzey Afrika Ülkeleri) Doğu Karadeniz Zirvesi Ordu’da yapılacak. 3-4 Mayıs 2018 tarihlerinde, Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerinin(MENA) katılımıyla Ordu’da gerçekleştirilecek turizm ve yatırım zirvesinin ön çalışma toplantısı Ordu’da yapıldı. Çalışma toplantısına katılan Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdür Yardımcıları Ahmet İnanç ve Ahmet Ali Timurcu başkanlığındaki heyet, Vali Seddar Yavuz’u ziyaret ederek, 3-4 Mayıs tarihlerinde yapılacak 2. Mena Ülkeleri Doğu Karadeniz Turizm ve Yatırım Zirvesi ile ilgili bilgilendirmede bulundu.
Ordu’nun, son dönemde büyük bir gelişme gösterdiğini ifade eden Vali Seddar Yavuz, “Ordu, Karadeniz’de parlayan bir yıldız gibi duruyor. Daha önce Karadeniz’e gelmemiş, ilk defa Karadeniz’de görev yapan birisi olarak, Karadeniz’i gezdiğimde hiç tartışmasız önümüzdeki 10 yıl içerisinde Samsun ve Trabzon’dan sonra en çok gelişmeye açık ve adından en fazla söz ettirecek bir şehir olarak görüyorum. Karadeniz’e bütünsel bir yaklaşım ile bakıyoruz. Şehir rekabetinden çok, bir destinasyon olarak, bölgesel birliktelik, işbirliği, koordinasyon ve rekabet olarak bakıyoruz. Yoksa şehir, şehir birbirleri ile rekabet ve yarış eden bir şehir olarak bakmıyorum. Samsun’dan başladığımızda Ordu, Giresun, Trabzon, Rize diye devam ediyor. Bütün şehirleri bir bütünün parçası olarak görüyoruz. Bu yaklaşımın bölgeye çok daha katkı sunacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.
Vali  Yavuz, ”Ordu’nun son dönemdeki bu çıkışı eminim ki, Giresun’daki gelişmeyi daha fazla arttıracaktır. Giresun’un gelişimi, Ordu’nun menfaatinedir. Biz yaklaşımımızı tamamen ‘kazan-kazan’ politikası üzerine kuruyoruz. Dolayısıyla bizim Ordu olarak kurduğumuz bu yaklaşımın, bölgede her kesim tarafından da benimsenebileceğini düşünüyorum. Bu anlamda Karadeniz, coğrafi güzelliği, tarihi, turistik yerleri ve Ordu gibi uçsuz bucaksız sahili, akşamları insanların nefes alabileceği, gezebileceği alanları ile çok özel güzelliğe sahip. Dolayısıyla yurt dışından gelen turistler, burayı gezdiğinde hayran kalıyor. Ortadoğu’dan da çok sayıda insan geliyor. Ama sadece Ortadoğu’ya odaklanmamamız gerekiyor” diye konuştu.
Konuşmasında, Ordu’da özellikle coğrafi işaret tesciline çok önem verdiklerinin altını çizen Vali Yavuz, “Bölgenin özgün ürünlerinin tescil edilmesi, bunların sertifikasyonu ve sunumları önem arzediyor. Misafirlerimiz bu küresel kültürün ürünü olan yemeklerden, yiyeceklerden ziyade daha özgün, o bölgeye has özellikleri görmek istiyor. Dolayısıyla da buna yöneliyoruz. Ağırlıklı olarak sunum başta olmak üzere bölgenin değerlerini ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Burada önemli olan tanıtımdır. Ulaşım imkânları ki, Ordu-Giresun Havalimanında sonra şu anda 1 milyonun üzerinde yıllık yolcu kapasitesine doğru gidiyoruz. Çok ciddi bir ivme kazandı ve daha da kazanacak diye düşünüyorum. Kültür Ve Turizm Bakanlığının, diğer kurum ve kuruluşlarımızın bu konuya önem vermesi, bizim için ayrı bir gurur kaynağı. O yüzden Sayın Bakanımız da memleketimizin yetiştirdiği hem siyaset, hem bilim adamı kişiliği ile çok önemli bir değer. 2. Ortadoğu ve Kuzey Afrika Ülkeleri (MENA) Doğu Karadeniz Turizm ve Yatırım Zirvesi’nin ilimizde yapılıyor olması, ayrı bir mutluluk kaynağı. Dolayısıyla Sayın Bakanımıza, siz değerli çalışma arkadaşlarına, Başbakanlığımız da dahil Türk Hava Yollarının ve diğer kurum, kuruluşlarının çok değerli temsilcilerine ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.
Vali Seddar Yavuz, zirvenin başarılı geçmesi noktasında Valilik olarak tüm imkânların sonuna kadar seferber edileceğini de sözlerine ekledi.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER