SON DAKİKA

Ordu 52 Haber

MESCİD-i AKSA HAKKINDA ÇOK ÖNEMLİ BİLGİ

MESCİD-i AKSA HAKKINDA ÇOK ÖNEMLİ BİLGİ
Bu haber 07 Aralık 2017 - 14:49 'de eklendi ve kez görüntülendi.

 

ABD Başkanı Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in Başkenti olarak tanıyacaklarına ilişkin talihsiz ve çirkince yapılan açıklamasının ardından Türkiye başta olmak üzere bir çok müslüman ülkede tepkiler ard arda geldi.

Ancak sosyal medyada, yazılı ve görsel medyada gelen tepkilerin bir çoğunda Mescid-i Aksa yerine Kubbet-us Sahra’nın fotoğraflarının paylaşılması aslında neyi savunduğunuzu veya savunamadığımızı açıkça gözler önüne sermiş oldu.
En uzak mescit anlamı taşıyan (Kabe’ye en uzak mescit) Mescid-i Aksa’nın yakınında bulunan ortası kubbeli sekizgen bina Kubbet-us Sahra, Emevîler döneminde Raja ibn Haywah Yezid Bin Salam isimli mimarlar tarafından inşaa edilmişti.

Kudüs, bütün dinlerde kutsal sayılan bir şehirdir. Bunun önde gelen sebebi ise Allah’ın insanları doğru yola iletmeleri üzere görevlendirdiği peygamberlerin birçoğunun bu şehirde yaşamış veya en azından hayatlarının bir bölümünü bu şehirde geçirmiş olmalarıdır. Ayrıca bu peygamberlerden bazılarının ibadethane olarak kullandıkları mekanlar da bu şehirdedir. Ancak bu şehide bulunan gerçek Mescid-i Aksa ile sosyal medyada, ulusal görsel ve yazılı medyada paylaşılan ve Mescid-i Aksa olarak gösterilen mabed aslında Mescid-i Aksa değil, Kubbet-us Sahra’dır.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER