SON DAKİKA

Ordu 52 Haber

Doğa ile bütünleşik turizm projesi

Doğa ile bütünleşik turizm projesi
Bu haber 10 Ekim 2016 - 0:47 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi (DOKAP) Başkanı Ekrem Yüce, Yeşil Yol Projesi’nde yürütülen çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu.  Ekrem Yüce, DOKAP Turizm Master Planında Yeşil Yol Projesi içerisinde yer alan projenin ana aks uzunluğu 2 bin 600 kilometre olduğunu, bunun bin kilometresinin Karayolları Genel Müdürlüğünün kalan  bin 600 kilometresinin ise İl Özel İdareleri ve Büyükşehir Belediyeleri sınırları içerisinde yer aldığını söyledi.

Başkan Yüce, İl Özel İdareleri ve Büyükşehir Belediyeleri sınırları içerisinde yer alan bin 600 kilometrelik yol çalışması kapsamında, 600 kilometrelik yol iyileştirme çalışmasının tamamlandığını kaydetti. Geriye kalan yol çalışmaları kapsamında 260 kilometrelik yol iyileştirme çalışmalarının başlatıldığını ifade eden Ekrem Yüce, şöyle konuştu: “Başkanlığımız tarafından Yeşil Yol Projesine 2013 yılından itibaren destek verilmeye başlanmıştır. Desteklerimiz kapsamında 2013 yılında 40 milyon TL, 2014 yılında 47 milyon TL, 2015 yılında 44 milyon TL ile toplamda 2013-2015 yılları arasında131 Milyon TL ödenek harcanmıştır. Bu kapsamda İl Özel İdareleri ile Büyükşehir Belediyeleri sınırları içerisinde bulunan bin 600 kilometrelik yolun 600 kilometrelik kısmının iyileştirme çalışmaları tamamlanmıştır. 2016 yılında ise Yeşil Yol Projesi kapsamında illerin başkanlığımıza teklif ettiği projelerden 29’u asil 8’i yedek olmak üzere toplam 37 proje bakanlığımızın oluru ile kabul edilmiştir. Tahsis edilen 44 milyon TL ödenek ile bahsi geçen projeler doğrultusunda 260 kilometrelik yol iyileştirme çalışmaları başlatılmıştır.”

Doğa ile bütünleşik turizm projesi

Projenin ana hedefinin turizm olduğuna vurgu yapan Yüce, “2007 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yayınlanan Türkiye Turizm Stratejisi ve Eylem Planı; Doğu Karadeniz Turizmini bir bütün olarak yorumlamış, Samsun ilinden Hopa’ya kadar uzanan ve ülkemizde yayla ve doğa turizminde öne çıkan merkezleri barındıran “Yayla Koridoru”nu tanımlamıştır. Başkanlığımız tarafından güncelleştirme ve entegrasyon çalışmaları tamamlanan Doğu Karadeniz Turizm Master Planı ile ulaşım yetersizliğinin özellikle dağlarda pek çok kaynağın atıl olarak kalmasına neden olduğu, bu soruna çözüm olarak bir yandan turist eğilimlerini, diğer yandan değerlendirilebilir kaynakları devreye sokan yeni bir ulaşım planının yapılması gerektiği önerilmiş ve bu öneriye karşılık “Yeşile Yolculuk”, yereldeki adıyla “Yeşil Yol” projesi ortaya konulmuştur. DOKAP Turizm Master Planı kapsamında öngörülen “Yeşil Yol” Projesi 8 ilin önemli yaylalarını ve turizm merkezlerini belirlenen aksla birbirine bağlayan aynı zamanda bölgesel ölçekte planlanmış doğa ile bütünleşik bir turizm projesidir.” dedi.

Başkan Ekrem Yüce, Yeşil Yol Projesi kapsamında bölgeye 2013-2016 yılları dâhil olmak üzere 175 milyon TL ödenek tahsis edildiğini belirterek, “Yeşil Yol ana aksında belirtilen güzergâhtan kalan kısmın ise önümüzdeki yıllarda Bakanlığımızın tahsis edeceği ödenek dâhilinde bitirilmesi hedeflenmektedir.” diye konuştu. MUSTAFA KIRLAK-ÖZEL HABER

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER