SON DAKİKA

Ordu 52 Haber

Cumhuriyet Resepsiyonu Düzenlendi

Cumhuriyet Resepsiyonu Düzenlendi
Bu haber 31 Ekim 2018 - 2:29 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Cumhuriyet Bayramının 95. yıldönümü kutlama programı kapsamında, Vali Seddar Yavuz ve eşi Selda Yavuz’un evsahipliğinde Cumhuriyet Resepsiyonu düzenlendi.

Ordu Kültür Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen resepsiyonda Vali Seddar Yavuz ve eşi Selda Yavuz, Cumhuriyet Resepsiyonuna katılan davetlileri kapıda karşıladı.

Vali Seddar Yavuz ve eşi Selda Yavuz’un evsahipliğini yaptığı Cumhuriyet Resepsiyonuna, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Engin Tekintaş ve eşi Münire Tekintaş, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akif Aktaş, Baro Başkanı Av.Murat Poyraz, İl Emniyet Müdürü Mehmet Erduğan, İl Jandarma Komutanı Albay Tolunay Başer, Altınordu Kaymakamı Niyazi Erten, Altınordu Belediye Başkanı Celal Tezcan, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, daire müdürleri, şehit aileleri, gaziler, sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Cumhuriyet Resepsiyonuna katılan konuklara hitaben bir konuşma yapan Vali Seddar Yavuz, Ordu Valiliği tarafından düzenlenen resepsiyona katılan davetlilere teşekkür etti.

Vali Yavuz, 2200 yıllık devlet geleneği olan Türk Milleti’nin büyük badireler atlattığını belirterek şunları söyledi: “2200 yıllık devlet geleneği ve bin yıllık bu topraklardaki hakimiyeti, dünyanın son evrensel ve emperyal imparatorluğun sahibi olan Aziz Türk Milleti, büyük badireler atlatmış ve işgale uğramıştır. Bu milletin, 16 büyük devlet kurduğunu, hür ve bağımsız yaşadığını ve ilahi kelimetullah peşinde koştuğunu bilmeyen ahmaklar, bu ülkeyi işgal edebileceklerini ve yönetebileceklerini, bizi kutlu davamızdan ve yolumuzdan döndürebilecekleri inancına, hayaline kapılmışlardır. Aziz Türk Milleti İslamla şereflendikten sonra, şehadete gül bahçesine girercesine koşmuş ve bütün bizim zaferlerimizin altında yatan şuurun Allah’a kavuşmak, şehit olmayı arzuladığını bu ahmakların bilmesi mümkün değil. Çünkü bunlar dünyayı maddi çıkar olarak bilirler, sömürmeyi, öldürmeyi, katletmeyi bilirler. Ve bunu demokrasi, medeniyet, insan hakları, hukuk gibi evrensel ve bütün toplumların nezdinde itibarlı kavramları kullanarak yaparlar. Dikkat ederseniz yaklaşık 20 yıl içerisinde 12 milyon müslüman katledildi. Avrupa’da 10 kişi katledildiğinde her taraf ayağa kalkarken, 12 milyon insan katledilirken adeta istatistik olarak değerlendirildi. İşte Gazi Mustafa Kemal Atatürk gibi aziz Türk Milleti’nin bağrından çıkmış, milletimizin duygularına tercüman olmuş, özgürlük, istiklal diyerek yola çıkmış ve milletimizi organize etmiş, Allah’a hamd olsun ki bu hainler, işgalciler bu ülkeden kovulmuş ve biz tekrar Osmanlının küllerinden, tarihimizden genç bir Cumhuriyeti inşa ettik ve Cumhuriyeti 95 yıldır yaşatıyor ve artık dünya ile yarışan, rekabet eden bir Türkiye’ye doğru yol alıyoruz.”

Konuşmasının devamında, dünya üzerinde yapılan en büyük projeleri gerçekleştiren ülkenin Türkiye olduğuna vurgu yapan Vali Yavuz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı gerçekleştirilen 3. havalimanına dikkat çekti.

“Dünyada lider olmuş bir milletin yeri tekrar liderliktir” diyen Vali Yavuz sözlerini şöyle sürdürdü: “Bunu birbirimizi severek, birbirimize gönülden bağlı olarak yapmalıyız. İnancımız, etnik kökenimiz, siyasi düşüncemiz her ne olursa olsun, bir ve beraber olduğumuzu, kaderimizin dün de bir, bugün de bir, yarın da bir olacağını asla unutmamalıyız.”

81 milyon vatan evladının Cumhuriyetin ve devletin kıymetini bildiğini belirten Vali Seddar Yavuz, ülke olarak sadece 81 milyon vatan evladını değil, gönül coğrafyasını ve tüm insanlığın sevgiyle, şefkatle kucaklanmaya devam edildiğini söyledi.

Bayramları kutlarken geçmişten ders almak gerektiğinin altını çizen Vali Seddar Yavuz sözlerini şu cümleler ile tamamladı: “Yarına yolculuğumuzu iyi tespit etmek en önemlisidir. Aksi takdirde bayramlar içi boşaltılmış hale gelir. O yüzden hamdolsun ki 81 milyon vatan evladı Cumhuriyetin, devletin kıymetini biliyor ve sadece 81 milyon vatan evladı değil, gönül coğrafyamızın ve tüm insanlığı sevgiyle, şefkatle kucaklamaya devam ediyor ve devam edeceğiz. Bu duygu ve düşünceler içerisinde Cumhuriyetin kurucusu büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, aziz şehirlerimizi, kahraman gazilerimizi bir kez daha minnetle, şükranla yad ediyoruz. Ruhları şad olsun, mekanları cennet olsun. Rabbim bu ülkeye, bu millete bir daha zilliyet yaşatmasın. Hür ve bağımsız inşallah kıyamete kadar bayraklarımız gönderde, ezanlarımız minarelerde devam etsin. Bu duygularla hepinizi sevgiyle selamlıyorum. Bayramınız kutlu olsun.”

Daha sonra, ayyıldızlı Türk Bayrağı ile bezenen ve üzerinde ’29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun’ yazılı pasta, Vali Seddar Yavuz, eşi Selda Yavuz, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Engin Tekintaş, eşi Münire Tekintaş’ın yanı sıra şehit aileleri ve gazilerin de katılımı ile Irak’ın kuzeyindeki Avaşin-Basyan bölgesinde PKK’lı teröristlerle girilen çatışmada şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Sefa Kabakkaya’nın babası Birol ve annesi Nurcan Kabakkaya tarafından kesildi.

Vali Seddar Yavuz ve eşi Selda Yavuz, Ordu Kültür Sanat Merkezi’nin üst fuaye salonunda verilen kokteylde, davetlilerinin bulunduğu masaları ayrı ayrı ziyaret ederek, resepsiyona katılan davetlilerle kısa sohbetlerde bulundular ve hatıra fotoğrafı çektirdi.

Vali Seddar Yavuz ve davetliler daha sonra Cumhuriyet Bayramı resepsiyonu nedeniyle düzenlenen havai fişek gösterilerini izledi.

Vali Yavuz, resepsiyon sonrası Ordu Kültür Sanat Merkezinde açılan Atatürk konulu resim sergisini de gezdi.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER