SON DAKİKA

Ordu 52 Haber

Kibele Heykeli”ni 10 bin kişi ziyaret etti

Kurul Kalesi’nde devam eden arkeolojik kazılarda 2 bin 100 yıldır tahtında oturan, “Ana Tanrıça Kibele Heykeli” bulunmuştu.

Kibele Heykeli”ni 10 bin kişi ziyaret etti
Bu haber 19 Eylül 2016 - 23:20 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Yaklaşık bir hafta önce 2 bin 300 yıllık Ordu Kurul Kalesi’nde, 2 bin 100 yıllık olduğu tahmin edilen 110 cm yüksekliğinde mermerden yapılmış, tahtında oturan Ana Tanrıça Kibele heykeli bulunmuş, Heykelin bu yıl Türkiye’de yapılan arkeolojik kazılar arasında en değeli şaheser olduğu belirtilmişti.

Bir anda Türkiye’nin gündemine oturan Kibele Heykeli ve Kurul’u görmek için o günden sonra gerek Ordulular, gerekse il dışından gelenler Kurul’a adeta akın ettiler.

5 günde ziyaretçi sayısının 10 bine ulaştığını öğrendik ve mutlu olduklarını söyleyen Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, “Önceki yıllarda Kurul Kalesi’ndeki arkeolojik kazılar için 50 bin lira ödenek ayrılırken, bu yıl büyükşehir olarak 1 milyon lira ödenek ayırmıştık. Çalışmaların meyvesini vermesi bizleri de mutlu etti. Kurul Kalesi Karadeniz’in en önemli turizm merkezlerinden birisi olacak İnşallah! Bizler de her türlü desteği vermeye devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Orducu

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER