SON DAKİKA

Ordu 52 Haber

Afet Müdahale Planı Masabaşı Tatbikatı Yapıldı (13.11.2018)

Afet Müdahale Planı Masabaşı Tatbikatı Yapıldı (13.11.2018)
Bu haber 18 Kasım 2018 - 0:37 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Ordu İl Afet Müdahale Planını güncellemek, olası eksiklik ve aksaklıkların tespit edilmesi amacıyla, Vali Yardımcısı Adem Öztürk Başkanlığında ‘’İl Afet Müdahale Planı Masabaşı Tatbikatı’ yapıldı.

Ordu Valiliği toplantı salonunda Ordu gerçekleştirilen ‘’İl Afet Müdahale Planı Masabaşı Tatbikatı’’nda bir konuşma yapan Vali Yardımcısı Adem Öztürk, “Türkiye Afet Müdahale Planı Ordu uygulamasını, son yıllarda ve de özellikle 8-9 Ağustos’ta yaşadığımız afette ilimizde başarıyla icra ettik. İlimizde yaşanan bu afette büyük bir fedakârlıkla çalışan, burada bulunan tüm kurumlarımıza teşekkür ediyorum. Kurumlarımızın işbirliği içerisinde bu afetten minimum hasar ve zararla çıkmayı başardık. Aldığımız hızlı tedbirler ve önlemlerle de can kaybının büyümesini önledik” dedi.

“Bugün burada Türkiye Afet Müdahale Planı Ordu il ölçeğindeki planına göre masabaşı tatbikatı gerçekleştireceğiz. Bu planda 26 tane ana hizmet grubumuz var. Bu tatbikatı önemsiyoruz” diyen Öztürk, afet zamanında yaşanan en büyük sıkıntılardan bir tanesinin özellikle kurumların işbirliği sağlanması noktasında hızlı hareket edilemediğine vurgu yaparak, “Amacımız kurumlarımızın böyle bir afet anında görevlerini bilerek, bu kurumlarda görevli personelimizin bu noktada yeterli eğitimi almasını sağlamak. Hem Sayın Valimizin başkanlığında, hem de benim başkanlığımda yapmış olduğumuz toplantılarda, 26 hizmet grubumuzun temsilcileriyle toplantılar gerçekleştirdik ve burada görev alan arkadaşlarımızın afet anında neler yapması gerektiği konusunda eğitimlerini tamamladık. Eğitim süreçlerimiz devam ediyor. Kurumlarımızla işbirliği içerisinde çalışmalarımızı yine Afet İl Müdürümüzün koordinesinde sürdürüyoruz. Bu eğitimin önemli olduğunu birkez daha vurguluyorum. Çünkü, burada hızlı hareket etmemiz afet anında kurumlarımızın işbirliğinin sağlıklı olması, müdahalelerin hızlı ve etkin bir şekilde yapılması suretiyle afetlerde yaşanabilecek can ve mal kayıplarını da bu şekilde önlemiş olacağız. Bizim amacımız ilimizde bir afet anında, hem can kayıplarının hemde mal kayıplarını en aza indirilmesi. Bu amaçla kurumlarımızın bu plan çerçevesinde koordineli bir şekilde çalışmasını arzu ediyoruz” şeklinde konuştu.

Programda İl Afet Acil Durum Müdürü Osman Işık tarafından Ordu İli Afet Müdahil Planı hakkında bir sunum gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen sunumun ardından ise, ’İl Afet Müdahale Planı Masabaşı Tatbikatı’ okundu ve hazırlanan senaryo üzerinden yapılabilecek görev dağılımları, alınabilecek tedbirler ve müdahaleler tartışıldı.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER