SON DAKİKA

Ordu 52 Haber

23 Nisan Ordu’da Coşkuyla Kutlandı

23 Nisan Ordu’da Coşkuyla Kutlandı
Bu haber 25 Nisan 2018 - 5:11 'de eklendi ve kez görüntülendi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile Türkiye Büyük Millet Meclisi(TBMM)’nin açılışının 98. Yıldönümü, Ordu’da düzenlenen törenlerle kutlandı.

İlk Tören Atatürk Anıtı’nda Yapıldı Ordu Valiliğince hazırlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama programı çerçevesinde ilk tören, Şarkiye Mahallesinde bulunan Atatürk Anıtı’nda yapıldı. Burada yapılan törende, İl Milli Eğitim Müdürü Kutlu Tekin Baş tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk koyuldu. Akabinde, ulu önder Atatürk ve Milli Mücadelede hayatlarını kaybedenlerin manevi huzurunda 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Atatürk Anıtı’ndaki tören, İstiklal Marşı’nın okunmasıyla son buldu.

Ordu Valiliği’nde Makam Devri Yapıldı İl Milli Eğitim Müdürü Kutlu Tekin Baş ve beraberinde yönetici, öğretmen ve öğrencilerden oluşan heyet, Vali Seddar Yavuz’u makamında ziyaret etti.

Ziyarette, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayan Vali Seddar Yavuz, “Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını bugün kutluyoruz. Hepimizin malum olduğu üzere, Kurtuluş Savaşı’nı Türkiye Büyük Millet Meclisi eliyle yürüten ve kahramanlık destanını yazan, ardından da güzel bir cumhuriyet ile taçlandıran ve bunun ilk temelinin atıldığı ve kutsal mabet olarak kabul ettiğimiz, milli egemenliğin temsil edildiği Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluş yıldönümünü kutluyoruz. Bu bayram, aynı zamanda büyük Atatürk’ün öngörüsünü de gösteren ve Cumhuriyeti, geleceğimizi, çocuklarımıza emanet eden bir anlayışı da ifade ediyor. Dolayısıyla bugünün sadece Türk çocuklar için değil, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için değil, aynı zamanda dünya çocukları için de bir bayram. Bu vesileyle Ata’mıza, kahraman silah arkadaşlarına minnet ve şükran duygularımızı bir kez daha ifade ediyoruz. Geleceğimizin teminatı sevgili çocuklarımızı hayata hazırlamak için her zamankinden daha fazla çalışma ve azim kararlığı içerisinde, Selahaddin Eyyubi’den, Mevlana’dan aldığımız feyz ile İnşallah yolumuza devam edeceğiz ve medeniyet değerlerimizi inşa edeceğiz” diye konuştu.

Konuşmanın ardından, Vali Seddar Yavuz, makam koltuğunu 15 Temmuz İlkokulu 2. sınıf öğrencisi Hilal Nur Çakıcı’ya teslim etti.

Vali koltuğuna oturan Hilal Nur Çakıcı da herkesin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlayarak, “Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 98. yıl dönümünde Atamızın bir toplantıda hitap ettiği küçük beyler, küçük hanımlardan biri olarak dünyada çocuklarına ilk bayram armağan eden önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü sonsuz sevgi, saygı ve özlemle anıyorum. Ülkemin ve dünyadaki tüm çocukların barış, kardeşlik, sevgi ve hoşgörü içinde sağlıklı, mutlu ve huzurlu günler geçirmelerini diliyor, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum” şeklinde konuştu.

Hilal Nur Çakıcı, ayrıca vali olarak çocuklar için oyun parklarının yenilenmesini, resim ve müzik kurslarının açılmasını istedi. Okulu için bakım yapılmasını da isteyen Çakıcı, çocukların kitap okuması için de sosyal etkinliklerin zenginleştirilmesini, kitap okumanın daha eğlenceli bir hale getirilmesini talep etti.

Ziyarete gelen Eğitimciler Anaokulu öğrencisi Çiçek Kaya ve Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu öğrencisi Deniz Ercan Palancı ile de yakından ilgilenen Vali Seddar Yavuz, öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.

Kutlama Programı, 15 Temmuz İlkokulu Bahçesinde Yapıldı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarına, Altınordu ilçesinde bulunan 15 Temmuz İlkokulu bahçesindeki kutlama programı ile devam edildi.

15 Temmuz İlkokulu bahçesindeki kutlama programına, Vali Seddar Yavuz ve Eşi Selda Yavuz, Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet Çoruh, Ordu Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ayaz, Ordu Adalet Komisyonu Başkanı Mesut Bilen, ODÜ Rektör Vekili Prof.Dr.Fikri Balta, Vali Yardımcıları Ekrem Ballı, Adem Öztürk, Bayram Gale, Altınordu Kaymakamı Niyazi Erten, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, İl Emniyet Müdürü Mehmet Erduğan, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Yarbay Murat Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Kutlu Tekin Baş, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, meslek ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.

Vali Seddar Yavuz, beraberinde Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahgmet Çoruh ile birlikte programa katılan öğrencilerin, öğretmenlerin ve vatandaşların bayramını kutladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İl Milli Eğitim Müdürü Kutlu Tekin Baş yaptı. Kutlu Tekin Baş, “Bugün, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı, milli beraberlik ruhunun ve milli iradenin Ankara’da tecelli edip, bütün yurdu aydınlattığı bir gün. Gücünü halktan alan ve aldığı güçle onurlu bir duruşun simgesi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi, bugün varlığını tüm dünyaya haykırarak yeni bir mücadelenin adımını atmıştır. Milli egemenliği tesis edip, milli iradeyi hakim kılmak için mücadele eden Atatürk’ün, böylesine önemli bir günü çocuklarımıza armağan edip, bugünü ölümsüzleştirmesi ve böylece bugüne yeni bir anlam yüklemesi, üzerinde durulması gereken önemli hususlardan biridir. Düşman işgali altında yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalan vatanın, yediden yetmişe bütün fertleriyle şahlanıp kendine geldiği ve yok edilme tehdidi karşısında ve kendine ve bütün dünyaya haykırdığı bir günü idrak ediyoruz. 23 Nisan 1920 tarihi, sadece Türk demokrasi tarihinin bir yıldönümü değil, aynı zamanda birlik ve beraberliğin yeniden tesis edilerek düşmana karşı tek yumruk olunduğu bir gündür. Yaşama sevincimiz olan çocuklarımızın bu tarihi günde bütün meydanları dolduran coşkusu, 23 Nisan’lara ayrı bir renk katmaktadır. Çocuklarımız neşeleri ile adeta bugünü bize yeniden yaşatmaktadır. 98 sene önce bugün dualarla açılan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin tüm yurtta yaratmış olduğu heyecan bugünün çocuklarımızın minicik yüreklerinde kocaman bir sevince dönüşmüştür” diye konuştu.

Kutlama programı, “Çocukların Dileği” adlı şiirin okunması, ana sınıfı öğrencilerinin gösterisi, “Bayrak” adlı şiirin okunması, halk oyunları gösterisi, solo türkü okunması, teakwando ve judo gösterileri, ‘Milli Egemenlik’ konulu şiir yarışmasında birinci olan şiirin okunması, öğrencilerin müzik eşliğinde gösterisi ile devam etti.

Programda, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle ilkokul ve ortaokullar arasında düzenlenen şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilerin ödülleri, Vali Seddar Yavuz ve protokol mensupları tarafından verildi.

Vali seddar Yavuz, oldukçe coşkulu ve heyecanlı geçen programın sonunda, programın hazırlanmasında emeği geçen okul yöneticilerini, öğretmenleri ve öğrencileri tek tek kutladı.

Vali Yavuz, programı izleyen vatandaşlarla da günün anısına bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER