SON DAKİKA

Ordu 52 Haber

Vali Yavuz, Gençlerle Buluşmayı Sürdürüyor

Vali Yavuz, Gençlerle Buluşmayı Sürdürüyor
Bu haber 08 Mayıs 2018 - 0:26 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Vali Seddar Yavuz, “Kariyer Günleri” etkinliği kapsamında bugün Altınordu Başöğretmen Anadolu Lisesi’nin konuğu oldu.

Vali Seddar Yavuz, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Öztürk, Altınordu Başöğretmen Anadolu Lisesi Müdür Vekili Temel Aktaş, öğretmenler ve öğrencilerin katıldığı “Kariyer Günleri” etkinliğinde öğrencilerle hem bilgi ve tecrübelerini paylaştı, hem de bazı tavsiyelerde bulundu.

“Bizim İçin İnsan Hayatı Önemlidir” Öğrencilerle bir arada bulunmaktan son derece mutlu olduğunu belirterek konuşmasına başlayan Vali Seddar Yavuz, Türklerin, 1071 ile başlayan diriliş ve kıyam, toplumsal sözleşme, İslam’ın sancaktarlığı süreçlerini anlatarak, ”Bu topraklar hiçbir zaman etnisiteye göre değil, ilahi kelimetullaha göre yol ve harita çizmiştir. Hem Selçuklu, hem Osmanlı, hem Türkiye Cumhuriyeti Devleti, ehli sünnet vel cemaat din anlayışına dayanır. Nerede bir zulüm varsa oraya koşup onun elinden tutmayı iştigal etmiş bir toplumuz. Aziz Milletimize bin yıldır yüklenen sorumluluk da, dünyadaki bu liderlik anlayışı ve hakkın, hukukun yanında yer alma arzusu ve isteğidir. Bizim için ister Yahudi, ister Hıristiyan, ister Müslüman dünyanın neresinde kim ölürse ölsün, kim zulme uğrarsa uğrasın, bizim için insan hayatı ve insan sağlığı önemlidir” diye konuştu.

“Hangi Mesleği Seçerseniz Seçin, Üst İdealiniz Olsun” Öğrencileri hayata en iyi şekilde hazırlamak gerektiğine vurgu yapan Vali Seddar Yavuz, ”Hangi mesleği seçerseniz seçin, üst idealiniz olmalı. Üst hedefi, ideali olmayan hiçbir başarı kalıcı olmayacaktır. Sizler, insanların yüzündeki tebessümün sebebi olmayı hedeflemelisiniz ki, başarılı olabilin. Seçtiğiniz meslekleri severek, idealiniz haline getirmelisiniz. Böylece hizmete giderken, koşarken yorulmaz, bezginlik ve bıkkınlık içinde olmazsınız. Fiziğinizle, aklınızla barışık olun ki, insanlarla sağlıklı iletişim kurabilin. Benim yeteneğim, aklım, becerim nedir? Ben hangi alanda diğerlerinden daha iyi olabilirim? Hangi alanlar bana uygun olabilir? Kendinizin kişisel özellikleri nedir? Kendinizi ne kadar iyi tanıyabilirseniz o kadar başarılı olursunuz” diyerek, tavsiyelerde bulundu.

“Azim ve Kararlılık, Başarının Anahtarıdır” Öğrencilere kendilerine bir sınır çizmelerinden vazgeçmeleri gerektiğinin altını çizen Vali Yavuz, ”Kendinize inanın, güvenin, farklı yönlerinizi keşfetmeye çalışın, onun üzerine gidin. Azim ve kararlılık başarının anahtarıdır” dedi ve kendi yaşamından örnekler vererek, zor şartlar altında okuduğunu, bugün bir Vali olarak öğrencilerin karşısında olduğunu kaydetti. Vali Seddar Yavuz ayrıca, Mülki İdare Amirliği mesleğini öğrencilere tavsiye ederek, Mülki İdare Amirliği mesleğini seçerken kendisinin nasıl karar verdiğini, neden bu mesleği tercih ettiğini öğrencilerle paylaştı. Bugün, kişilik özelliğine, yeteneğine en uygun mesleğin Mülki İdare Amirliği mesleği olduğunu bir kez daha gördüğünü ifade ederek, 30 yıllık mesleki tecrübelerini öğrencilerle paylaştı.

“Kendisine Faydalı olmayan Hiç Kimseye Faydalı Olamaz” Vali Yavuz, konuşmasını şöyle sürdürdü: ”İnsan iyilik yapmak üzere kodlanmış bir varlıktır. ’Ben bu okula geldim, bu okuldan mezun olacağım, mesleğimi seçeceğim, bu mesleği seçerken kendimi, muhataplarımı mutlu edeceğim, insanlığa faydalı olacağım’ diyerek, zihinsel kodlarınızı ayarlarsanız, o zaman hayatınızda daha başarılı olur, severek iş yaparsınız. Göreviniz olduğu için değil, gerçekten bu işi yapmanız gerektiği için yaparsınız. Sabah kalktığınızda işinize giderken severek gidersiniz. Meslek seçerken ya da hayata hazırlanırken önemli hususlardan bir tanesi de akademik başarı kadar, hayat başarısıdır. Girdiğiniz sınavlarda en yüksek akademik başarıyı elde edecek meslekleri seçiyor ama mutlu olmuyorsunuz. Burada önemli olan, gerçekten hoşlandığınız, sevdiğiniz bir işi seçmektir. Her Türk evladının Aziz Türk Milletini yüceltmek gibi bir ideali olmalı. Aziz Türk Milletinin bir ferdi, evladı olarak, başta bu millete faydalı birer insan olmayı paradigmanızın başına yazmalı, daha sonra kendinize faydalı olanı planlamalısınız. Çünkü, kendisine faydalı olmayan, hiç kimseye faydalı olamaz.”

“İnsan Yetiştirmek Kadar Kutsal Bir Şey Yoktur” Konuşmasının son bölümünde öğretmenlik mesleğinin önemine değinen Vali Seddar Yavuz, “Öğretmenlik benim için kutsal ve saygı duyulması gereken bir meslektir. İnsan yetiştirmek kadar kutsal bir şey yoktur. Öğretmenlik, yetiştirdiği kişilerin eserlerini gördükçe onur duyulacak bir meslektir. Bugün Vali olmasaydım öğretmenlik mesleği tercihim olurdu” derken, öğrencilere de “Yolunuz, bahtınız açık, başarılarınız daim olsun” diyerek, sözlerini tamamladı.

Kariyer Günleri etkinliğinde öğrencilerin merak ettikleri soruları da yanıtlayan Vali Yavuz, okulda görev yapan öğretmenlerle de bir araya gelerek, yaşadıkları sıkıntı, talep ve önerileri dinledi.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER