SON DAKİKA

Ordu 52 Haber

Hayırsever İşadamı Okul Yaptıracak

Hayırsever İşadamı Okul Yaptıracak
Bu haber 01 Nisan 2018 - 7:55 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Aybastı İlçesinde yapımı planlanan 12 derslikli okul binası için protokol imzalandı.

Vefa Holding A.Ş adına hayırsever işadamı Orhan Güner tarafından Aybastı ilçesinin Ortaköy mahallesinde yaptırılacak olan 12 derslikli okul binasının protokolü, Valilik makamında Vali Seddar Yavuz ve hayırsever işadamı Orhan Güner tarafından imzalandı.

İmza töreninde bir konuşma yapan Vali Seddar Yavuz, ”Bugün, bizim açımızdan çok anlamlı, çok kıymetli ve çok değerli bir organizasyon için bir araya gelmiş bulunuyoruz. İnancımızda, amel defteri kapanmayacak hayırlardan bir tanesi de eğitime yapılan yardımlardır. Biz buna sadaka-i cariye diyoruz. Kıymetli işadamımız Orhan Günerbey, Aybastı’ya 12 derslikli bir eğitim yuvası kazandıracak. Öncelikle çok kıymetli kaymakamımıza, belediye başkanımıza ve hayırsever kardeşlerimize bir kez daha teşekkürlerimizi sunuyoruz. Allah hayrını kabul etsin. Bu alicenap, bu cömert tavrın, diğer iş adamlarımıza, hayırseverlerimize örnek olmasını diliyoruz” dedi.

Hükümetin, eğitim alanında son 15 yılda büyük bir devrim gerçekleştirdiğini ifade eden Vali Yavuz, “Ordu’da derslik sayımızı ikiye katladık. Cumhuriyet tarihi boyunca Ordu’ya yapılan derslik 3 bin civarındadır. Son 15 yıl içerisinde 3 bin derslik daha Ordu’ya kazandırılmıştır. İşte böylesine kazanan, kazandığını da milletimizin geleceğine aktaran kardeşlerimizi bir kez daha tebrik ediyorum. Bırakın 12 derslik bir okul yapmayı, okul için bir tuğla dahi getirmiş olsalardı kıymetli işadamımızı alnından yine öperdim. Kendisini tebrik ediyor, hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu.

Hayırsever işadamı Orhan Güner, “Kendi memleketime, kendi mahalleme okulumuzu kısa sürede yapıp, eğitim yılına yetiştireceğiz. Memleketimize Allah daha nice hizmetleri yapmayı nasip etsin. Böyle bir fırsatı bizlere verdiği için de Sayın Valimiz Seddar Yavuz’a ve sizlere teşekkür ediyorum“ diyerek, duygularını dile getirdi.

Aybastı Belediye Başkanı İzzet Gündoğar ise konuşmasında, ”Aybastılı işadamımız Orhan Güner’in doğduğu, büyüdüğü ilçe Aybastı’ya, Perşembe Yaylası’ndaki yatırımlarından sonra 12 derslik okul ve ortaokul birlikte kazandıracak. Bu okulun Aybastı’mızda eğitime hayırlara vesile olmasını diliyorum” diyerek, teşekkür etti.

Konuşmaların ardından, Aybastı ilçesinin Ortaköy mahallesinde yaptırılacak olan 12 derslikli okul binasının protokolü, Vali Seddar Yavuz ve Vefa Holding A.Ş adına hayırsever işadamı Orhan Güner tarafından imzalandı.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER