SON DAKİKA

Ordu 52 Haber

Ordu’da 9 olaydan sadece birinin faili belli

Geçtiğimiz günlerde 18 yaşındaki genç kızın maganda kurşunuyla yaralanması vuran kişinin halen yakalanmaması magandaları yine gündeme getirdi.

Ordu’da 9 olaydan sadece birinin faili belli
Bu haber 23 Eylül 2016 - 1:40 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Magandalar hayatları tehlikeye sokmaya devam ediyorlar ama onlara dur diyen kimse yok. Ordu’da neredeyse her düğünde veya bayramda yada fındık bahçelerinde yada maç sonralarında havaya rastgele ateş etmek neredeyse bir adet oldu. Bir eğlence gibi yada şov amaçlı yapılan bu gösterilerde zaman zaman istenmeyen sonuçlar doğurabiliyor, hatta ölümlere dahi neden olabiliyor.

Son olarak geçtiğimiz hafta Altınordu ilçesi Kayabaşı Mahallesi’nde ailesiyle evlerinin bahçesinde çay içen 18 yaşındaki Sudenur Demir isimli genç kız, omzuna nereden geldiği belli olmayan kurşunun isabet etmesi sonucu yaralandı.

Genç kız ölümden kurtulurken, baba Yener Demir, magandalara isyan etti. Baba Demir, “Evin önünde oturan kızıma nerden geldiği belli olmayan kurşun saplandı. Düğünlerde silah kullanmayı maharet sayan densizler kalabalık toplumların yaşadığı alanları mera gibi görüyorlar” diyerek adeta isyan etti.

15 Temmuz’da ise Fatsa’da bir sünnet düğüne yanında tüfekle giden 23 yaşındaki Haldun Eliaçık, sünnet düğününde tüfeğinin tetiğine bastığı sırada tüfek parçalandı ve parçalardan birisi boğazına isabet ederek ağır yaralandı. Hemen hastaneye kaldırılan gencin hayati tehlikesi devam ediyor.

Yine geçtiğimiz Mayıs ayının 15’inde Altınordu’nun Saraycık Mahallesi’ndeki bir düğünde havaya açılan ateş sonrasında kurşunlardan biri 2 çocuk babası 35 yaşındaki Bülent Tarkçıoğlu’na isabet etti ve genç baba olay yerinde hayatını kaybetti. Düğünde rastgele açtığı ateşle Bülent Tarakçıoğlu’nun ölümüne neden olan üç çocuk sahibi İbrahim Gümüş’te olaydan sonra jandarmaya giderek teslim oldu.

2015 yılının Nisan ayında Çatalpınar’da bir düğünde rastgele tabancalarla havaya ateş açan bir magandanın ateşlediği tabancadan çıkan kurşunların sekmesi sonucu, Faruk Nafiz Ç. (22) bacağından Şükrü Y. (42) ise çenesinden yaralandı.

2015’in Temmuz ayında Ünye ilçesine bağlı İnkur Mahallesi’nde fındık bahçesinde yemek yerken başına nereden geldiği belirlenemeyen kurşun isabet eden 14 yaşındaki Ozan Bayar, bir ay yoğun bakımda yaşam mücadelesi vermişti. Ancak hayati tehlike nedeniyle çıkarılamadığı için kafasında kurşunla yaşıyor.

2015 Temmuz ayında bir başka maganda dehşeti de Altınordu İlçesi’ne bağlı Kökenli Mahallesi’nde meydana geldi. Ulubey Yolu üzerinde bulunan işyerinin önünde oturan 63 yaşındaki Suriye Çelik, nerden ve kimler tarafından atıldığı belli olmayan bir serseri kurşunun bacağına isabet etmesiyle yaralandı.

Yine 2015 yılının Eylül ayında Fatsa’nın Bolaman Mahallesi’nde fındık bahçesinde fındık toplarken boyun kısmına nereden geldiği belirlenemeyen kurşun isabet eden 53 yaşındaki Cemile Ergün yaralandı.

18 yaşındaki Sudenur Demir’in maganda kurşunuyla yaralanmasının ardından tekrar gündeme gelen magandalara ise kimse dur ve meydana gelen bu acı olaylara sebep olanlar bir türlü yakalanıp adalete teslim edilemiyor. Dokuz olaydan sadece olayın faili yakalandı. O kişi de kendi teslim oldu.

Şimdi merak edilen bu magandalara karşı kimin ne zaman dur diyeceği. Veya daha kaç kişinin ölümüne yada yaralanmasına sebep olmasının beklenip beklenmediği. Yoksa İbrahim Gümüş gibi ölümlere yada yaralanmalara neden olanların gelip kendilerinin mi teslim olması bekleniyor?

Orducu

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER