19:46 - RAMAZAN COŞKUSU AYBASTI’YA TAŞINDI
22:25 - CUMHURİYET YÜRÜYÜŞÜNDE BÜYÜK COŞKU
22:25 - FATSA’DA 98.YIL COŞKUSU
22:25 - BELEDİYEMİZDEN ESNAF VE VATANDAŞLARA TÜRK BAYRAĞI
22:25 - 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI ATATÜRK ANITINA ÇELENK SUNUMU İLE BAŞLADI
22:25 - KIRSALDA YAPILAN ÇALIŞMALAR FEVKALADENİN FEVKİNDE
22:25 - TEMİZ BİR FATSA İÇİN ELELE
22:25 - KIRSAL MAHALLELERDE KONFORLU BETON YOL ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
22:25 - BETON YOL ESKİORDU HALKINI ÇOK SEVİNDİRDİ
22:25 - VAKKASOĞLUNDAN GENÇLERE TAVSİYE; AKİF DEDE GİBİ YAŞAYIN
Ordu Barosu Kadın Hukuku Komisyonu 8 Mart Dünya Kadın Hakları Günü sebebiyle bir otelde kahvaltı programı düzenledi. Programda konuşan Ordu Barosu Kadın Hukuku Komisyonu Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Nur Hilal Gündüz, komisyonun çalışmaları hakkında bilgi verdi. 8 Mart Dünya Kadın Hakları Günü sebebiyle bir açıklama yapan Ordu Barosu Kadın Hukuku Komisyonu Üyesi Avukat Nur Hilal Gündüz, Türkiye’de her ay 30 kadının öldürüldüğünü belirtirken, Ordu Barı Başkanı Avukat Haluk Murat Poyraz ise bir gün Ordu’da kadın baro başkanı görmeyi arzuladığını ifade etti.
Her gün bir kadın öldürülüyor
“Biz aslında hem çok şey hem de çok az şey yapabiliyoruz.” diyen Ordu Barosu Kadın Hukuku Komisyonu Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Nur Hilal Gündüz, “Şu an ülkemizde kadına şiddet sorunu, aslında insana şiddet sorunu birinci derecede uğraşılması gereken, çözümlenmesi gereken bir sorundur. Çocuk tacizleri, çocuk evlilikleri… Bunlarla ilgili de çalışmalar yapıyoruz. Aslında önümüzde aşılması gereken çok büyük bir dağ var. Önümüzde görünen çok büyük sorunlar. Her ay bu ülkede en az 30 kadın öldürülüyor. Ya eşi, ya eski eşi ya da aileden birinin şiddetine uğrayabiliyor. Cinsel tacize uğruyor. Çocuklar maalesef okullarında yurtlarda ya da başka mekânlarda tacize uğruyor.” dedi.
Taşın altına elinizi koyun
Özgürlük ve hak mücadelesinin her zaman egemenlere karşı verildiğini ifade eden Ordu Baro Başkanı Haluk Murat Poyraz ise, “Hak ve özgürlüklerin metinlerde yer alması yeterli değildir. Aynı zamanda hak ve özgürlüklerin sujesi olan hak sahiplerinin haklarına ve özgürlüklerine sahip çıkması da çök önemli ve değerli. Bunu şunun için ifade ediyorum. Baromuza kayıtlı 345 avukat arasında 115 kadın avukat var. Yani kadın avukat sayısı erkek avukat sayının tam olarak yarısı. Yönetim kurulumuz başkan ile birlikte 11 üyemiz var 2’si kadın. Hak ve özgürlüklerin korunması ancak sahip çıkmak ile gerçekleşir. Türkiye’de 79 baro var bunlardan Trabzon, Sinop, Düzce, Kırşehir ve Osmaniye olmak üzere 5 tanesinde kadın baro başkanı. Neden Ordu Barosunda bir kadın başkan olmasın? Ben şahsen bundan bir erkek olarak onur duyarım. Kadın hakları dediğimiz şey kadının üstün olduğu iddiası değildir. Kadın hakları dediğimiz şey kadının erkeklerle eş değer hakları sahip olmasıdır.” diye konuştu.
Ordu Barosu 8 Mart Dünya Kadın Hakları Günü sebebiyle 8 Mart Çarşamba günü Altınordu, Fatsa ve Ünye adliyeleri önünde bir açıklama yapacak. CAHİT TÜRCAN ORDU OLAY
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.