00:51 - Mahmut Özer’in Ankara Mesaisi Kabadüz’e Yatırıma Dönüştü
23:42 - Mahmut Özer’den Sağlık Bakanı’na Ziyaret
14:32 - Ordu’ya Dev Yatırım! 4 İlçeye 16 Milyon TL Hibe Desteği
23:36 - ULUBEY’DEN ÖZER’E TEŞEKKÜR
19:47 - AK Partili Sırakaya’dan İmamoğlu Soruşturmasına Yönelik Açıklamalara Sert Tepki!
17:43 - Ulubey-Sarpdere-Damarlı Yolu’nda asfaltlama çalışmaları devam ediyor
17:19 - Ordu’ya Tam Donanımlı Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi Geliyor
02:14 - 2024 Yılı Nüfus Verileri Açıklandı
Kurul Kalesinde devam eden arkeolojik kazılarda 2 bin 100 yıldır tahtında oturan, Ana Tanrıça Kibele Heykeli bulunmuştu.
Yaklaşık bir hafta önce 2 bin 300 yıllık Ordu Kurul Kalesi’nde, 2 bin 100 yıllık olduğu tahmin edilen 110 cm yüksekliğinde mermerden yapılmış, tahtında oturan Ana Tanrıça Kibele heykeli bulunmuş, Heykelin bu yıl Türkiye’de yapılan arkeolojik kazılar arasında en değeli şaheser olduğu belirtilmişti.
Bir anda Türkiye’nin gündemine oturan Kibele Heykeli ve Kurul’u görmek için o günden sonra gerek Ordulular, gerekse il dışından gelenler Kurul’a adeta akın ettiler.
5 günde ziyaretçi sayısının 10 bine ulaştığını öğrendik ve mutlu olduklarını söyleyen Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, “Önceki yıllarda Kurul Kalesi’ndeki arkeolojik kazılar için 50 bin lira ödenek ayrılırken, bu yıl büyükşehir olarak 1 milyon lira ödenek ayırmıştık. Çalışmaların meyvesini vermesi bizleri de mutlu etti. Kurul Kalesi Karadeniz’in en önemli turizm merkezlerinden birisi olacak İnşallah! Bizler de her türlü desteği vermeye devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.
Orducu
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.